Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2008

Ας πάψει ο καλιτέχνης να αποτελεί ΕΡΓΑΛΕΙΟ στα χέρια των λίγων και ισχυρών. Ας ξαναγίνει ΟΠΛΟ στα χέρια των πολλών.

O Γιάννης Μ.Νέγρης έγραψε το blog του Αιγαίο :

"Με εγκύκλιο του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ τίθενται οι κανόνες για το το «Σχέδιο για τη Διασφάλιση της Αυτοχρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ».
Μεταξύ άλλων, μπορούμε να επισημάνουμε δύο (2) στοιχεία:
1. Έκδοση Ειδικής Πιστωτικής Κάρτας, με συγκριτικά πλεονεκτήματα (Credit Card)
2. Την εγκύκλιο υπογράφει ο «Γενικός Διευθυντής του κόμματος»
Από τη φύση τους, τα ανωτέ

ρω δύο στοιχεία – κατά την ταπεινή μας άποψη και χωρίς καμία πρόθεση αντιπαλότητας ή αντιπάθειας – εισάγουν τον απλό πολίτη στη λογική της «ελεύθερης αγοράς».
Δεν υπάρχουν προοδευτικά, λαϊκά (με την έννοια του ότι στηρίζονται στο λαό) και σε καμία περίπτωση αριστερά πολιτικά κόμματα, που λειτουργούν με τους κανόνες του νεοφιλελευθερισμού.
Ο «Γενικός Διευθυντής», όρος κρατικής γραφειοκρατίας και πολυεθνικής εταιρίας, θα μπορούσε να «καλυφθεί» από όρους που παραπέμπουν σε πολιτικό κόμμα (π.χ. Συντονιστικός Γραμματέας, Συντονιστής Γραμματείας κ.ο.κ.). Η ιδιότητα του «Γενικού Διευθυντή», θέλουμε δεν θέλουμε, παραπέμπει, σημαίνει αποδοχή όρων και κανόνων ελεύθερης αγοράς, που δεν συνάδει με κόμμα που στοχεύει τη λαϊκή υποστήριξη.
Για την Credit Card δεν χρειάζονται σχόλια ή επισημάνσεις.
Συμπερασματικά, αυτές οι λογικές δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και τις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ίσως προσομοιάζουν τις λογικές του δήθεν εκσυγχρονισμού.
Κι επειδή, η εγκύκλιος τίθεται σε «διάλογο», ας μην αρχίσουν τα γνωστά σχόλια των γνωστών «πράσινων»… «πας μη Έλλην βάρβαρος».


Εχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου.

Εχω την εντυπωση πως ολα γίνονται ή προτείνονται στα πλαίσια των κανόνων της αγοράς όπως αυτοί ισχύουν σήμερα.

Κάποιοι θεωρούν οτι μ αυτον τον τρόπο, η προσπάθεια θα ευοδοθεί επιτυχώς καθώς... όλοι είμαστε σήμερα εμβαπτισμένοι σε τέτοιου είδους σκεπτικά ή στάσεις ζωής. Η εύκολη λύση δηλαδή.

Και φυσικά η ... σίγουρη, άλλωστε απευθύνονται σε ιδιαίτερα ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ οντα, που ο καθένας λειτουργει με δανεικα, αρκει να καλύπτει τις ανάγκες που η αγορά του πλασσάρει καθημερινά.

Ομως, ΚΑΝΕΙΣ τους δε σκέπτεται ότι ακριβώς όλα αυτά ζητούμε να καταπολεμήσουμε. Την σκλαβιά στον αχαλίνωτο καταναλωτισμό, το εύκολο χρήμα, την ψευδαίσθηση των διαφημίσεων και - εν τέλει - τον ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ των λίγων και ισχυρών.

Εχω να κάνω την δική μου πρόταση, σε αντιδιαστολή μ αυτη που προσπαθουν να μας πλασσάρουν κάποιοι νεογιάπηδες του κόμματος (δυστυχώς δεν μπορέσαμε να απελευθερωθούμε απ αυτούς πέρυσι).

Να φέρει το Κίνημα τον Πολιτισμό στις γειτονιές. Να τον φέρει στα χωριά, στις πόλεις τις μικρές. Και να το κάνει αυτό, με μπροστάρηδες, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, τους καλιτέχνες και τους λόγιους αυτής της χώρας.

Η γειτονιά, το χωριό, η πόλη η μικρή, έχει ανάγκη τον πολιτισμό. Και αν είναι να πληρώσει για κάτι, ας πληρώσει γι' αυτόν. Θα το κάνει με μεγάλη χαρά.

Οσο για τους καλιτέχνες και οι καθε λογής λόγιοι, να γίνουν επιτέλους μπροστάρηδες του εθελοντισμού. Να δώσουν το στίγμα τους, το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στον κόσμο.

Πρέπει κάποτε να μάθουν ότι ΑΥΤΟ ειναι το καθήκον τους απέναντι στον λαό και όχι η κάλυψη μιας θέσης στο κοινοβούλιο. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. Καποιος πρέπει να τους το πει επιτέλους!

ΥΓ. Κάποτε ο καλιτέχνης πέθαινε στην ψάθα. Εμενε μονάχα -μετα θανατον - ανεξίτηλο το ονομα του στην ιστορία της ανθρωπότητας και το στίγμα του οδηγούσε τον άνθρωπο ένα βήμα πιο πάνω καθε φορά.

Σήμερα, ο καλιτέχνης είναι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και είδωλο του υπερκαταναλωτισμού, του ευκολου χρήματος και του αρρωστημένου ναρκισσισμού.

Ας πάψει επιτέλους να αποτελεί ΕΡΓΑΛΕΙΟ στα χέρια των λίγων και ισχυρών. Ας ξαναγίνει ΟΠΛΟ στα χέρια των πολλών. Ας μας ανυψώσει λιγάκι. Αυτο μπορει να το κάνει. Και εμείς - οι πολλοί - το έχουμε ανάγκη.

Μήπως πάψουμε να είμαστε οι ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ του Σαββόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: