Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Γ. ΖΟΡΜΠΑΣ : " ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ" Η ΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ

Από ΚYCLADES EARTHQUAKE

«Η μέχρι σήμερα παραμονή της δικογραφίας στην εισαγγελία και η μη υποβολή της στη Βουλή, ενόψει μάλιστα της εκδηλωθείσης πολιτικής διαθέσεως περί συγκρότησης Επιτροπών της Βουλής συνιστά συνταγματική εκτροπή». 

Αυτό δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Γιώργος Ζορμπάς στο ANTI WEBLOG ,από το οποίο ζήτησαν να σχολιάσει τις σημερινές εξελίξεις για το θέμα. 

(Σ. Σ. Ο κ. Ζορμπάς παρακάλεσε να διαβιβάσουν την δήλωσή του προς όλα τα μπλογκς)

Η δήλωση του Γιώργου Ζορμπά που δημοσιεύουμε είναι σαφής και κατηγορηματική.

Λέει, με άλλα λόγια, ότι υπάρχει πρόδηλη συνταγματική εκτροπή βαρύνουσα την Δικαιοσύνη, η οποία έπρεπε να έχει ήδη υποβάλει αμελητί την δικογραφία στην Βουλή, εφόσον η εισαγγελική έρευνα προσέκρουσε σε στοιχεία που σχετίζονται με πρόσωπα της κυβέρνησης. Αυτό ορίζει η διάταξη του Άρθρου 86 του Συντάγματος κι αυτό οφείλει να γνωρίζει κάθε φοιτητής της Νομικής, πόσο μάλλον υψηλά ιστάμενος δικαστικός λειτουργός. Τελεία και παύλα - κατά την ταπεινή μας γνώμη, φυσικά.

Όποιος λοιπόν εκ των πολιτικών ηγετών μας και των πολιτικών κομμάτων θέλει να έχει καθαρή τη συνείδησή του, οφείλει να απαιτήσει πάραυτα την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή. Και το ίδιο οφείλει να πράξει αμέσως η Δικαιοσύνη. Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού και μόνο ως απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας μπορούν να εκληφθούν.

Τι αναφέρεται στην δικογραφία για τον κ. Ρουσόπουλο;

Ποια στοιχεία υπάρχουν και για τα άλλα μέλη της κυβέρνησης που εμπλέκονται;

Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και με βάση αυτά οφείλει να αποφασίσει η Βουλή.

Οι εξελίξεις

Την αναβολή της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Βατοπεδίου ζητεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έχει φθάσει ο φάκελος της υπόθεσης στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται καμία αναβολή στη συζήτηση του αιτήματός του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε την εβδομάδα που ξεκίνησε εβδομάδα μάχης για το κόμμα του. Υποστήριξε επίσης πως στην υπόθεση του Βατοπαιδίου υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός, κάνοντας λόγο για μια υπόθεση απίθανη σε σύλληψη και εκτέλεση από πλευράς θράσους και αλαζονείας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αίσθημα ρεβανσισμού, αλλά αίσθημα δικαιοσύνης, δεν ποινικοποιεί την πολιτική, αλλά και δεν επιτρέπει ασυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: