Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

«Έπαιρνε με φαξ σχέδια από τη Μονή»

Την καταστροφή εκατοντάδων κρίσιμων εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση Βατοπεδίου από το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Χρ. Μπότσιο, αποκάλυψε στην κατάθεσή του ο πάρεδρος του ΝΣΚ Βασίλειος Κουρούμαλης. 

O κ. Μπότσιος υπέγραψε εκ μέρους του Νομικού Συμβουλίου σε όλες τις αποφάσεις που έκριναν την υπόθεση Βιστωνίδας υπέρ της μονής.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Κουρούμαλη, από τις ημερομηνίες φαξ που διακινούνταν από τη μονή και περιείχαν ακόμη και σχέδια υπουργικών αποφάσεων θεωρείται πιθανή η τακτική συνεργασία του κ. Μπότσιου με τη Μονή Βατοπεδίου. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κ. Μπότσιος έλεγε:

«Εμένα δεν με κουνάει τίποτα, έχω ισχυρούς προστάτες(...) Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο ο κ. Μπότσιος μαζί με τη γραμματέα του κ. Ζαχάκη επί δύο μέρες κατέστρεφε εκατοντάδες έγγραφα, τα οποία μάλιστα τα πετούσαν σε καλάθι απορριμμάτωντου δρόμου.

Στο γραφείο του νομικού συμβούλου κ. Κρόμπα, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί από τον Ιούλιο του 2008, είχε συσσωρεύσει χιλιάδες έγγραφα που αφορούσαν την όλη υπόθεση, τα οποία είναι ακόμη κλειδωμένα.

Κάποιο διάστημα, πριν κλειδωθούν, επειδή αναζητούσαν διάφορα βιβλία, έριξα μια ματιά σ΄ αυτά τα έγγραφα από τα οποία πολλά ήταν άσχετα με έγγραφα του Δημοσίου.

Υπήρχαν πάρα πολλά fax με σχέδια υπουργικών αποφάσεων, τα οποία διακινούντο με fax από τη Μονή Βατοπεδίου, τα οποία είχαν το χαρακτηριστικό να έχουν ημερομηνία δημοσίευσης ενώ το fax είχε προγενέστερη.

Πολλά απ΄ αυτά έφεραν σημειώσεις οι οποίες είχαν ανταλλαγή μέσω του fax. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι ο νομικός σύμβουλος συνεργαζόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα με τους ηγουμένους της Μονής Βατοπεδίου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στην Ξάνθη, τον Ιούνιο 2008, ο κ. Μπότσιος πήρε μαζί του και τη συνάδελφο κ. Ελένη Λευθεριώτου, με την οποία είχε συντάξει τις προτάσεις του Δημοσίου.

Η ίδια η κ. Λευθεριώτου πολλές φορές γύριζε αργά στο γραφείο και έλεγε δεν αντέχω άλλο διότι πρέπει να γνώριζε αρκετά πράγματα γύρω από αυτή την υπόθεση γι΄ αυτό άλλωστε και έφυγε από το συγκεκριμένο γραφείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: