Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Πρώτες καταθέσεις στην Εξεταστική


Με τις πρώτες καταθέσεις των 26 μαρτύρων που συμπεριλαμβάνονται στην αρχική λίστα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ξεκινά η διερεύνηση της υπόθεσης που έχει προκαλέσει σάλο στην πολιτική και όχι μόνο ζωή της χώρας.

Η λίστα θα παραμείνει ανοικτή, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κλήσης και άλλων μαρτύρων, ανάλογα με τις εξελίξεις. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις του ηγούμενου της Μονής, Εφραίμ και του μοναχού και στενού συνεργάτη του, Αρσένιου.

Επιπλέον, με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα Εφετών ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε να προσκομίζεται στην Επιτροπή κάθε νέο στοιχείο που ενδεχομένως θα προκύπτει από η δικαστική έρευνα.

Τα πολιτικά πρόσωπα , η ανάμιξη των οποίων εξετάζεται, αποφασίστηκε να καταθέσουν, αφού εξαντληθεί η λίστα των μαρτύρων.

Ερωτηματικά, ωστόσο, εγείρονται σχετικά με το αν η Επιτροπή θα προλάβει να ολοκληρώσει την εξέταση όλων των ουσιαστικών μαρτύρων πριν από τη λήξη της προθεσμίας, καθώς οφείλει να έχει ολοκληρώσει την έρευνα ως τις 15 Δεκεμβρίου και να καταθέσει το σχετικό πόρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: