Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ - Το πρόγραμμα

Για την Αριστερά του 21ου αιώνα

Η συμβολή του ΣΥΝ στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

σε αρχείο pdf (απευθείας)

σε αρχείο zip (download)

Προλογικό Σημείωμα

Το παρακάτω κείμενο είναι η συμβολή του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμβολή αναλυτική, εκτενής και -κατά το δυνατόν- συνεκτική, που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που άρχισε εδώ και καιρό στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση της προγραμματικής μας πρότασης.

Η συμβολή μας κινείται στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός προγράμματος που θα είναι ανοιχτό στις εξελίξεις και θα υπηρετεί τους άμεσους πολιτικούς μας στόχους, χωρίς ωστόσο να είναι αποκομμένο από το όραμά μας για ένα σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία. Συνιστά μια δέσμη ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών που απαντούν σε συγκεκριμένα προβλήματα, υποδεικνύουν εναλλακτικές, αξιόπιστες και άμεσα διεκδικήσιμες πολιτικές λύσεις και ανοίγουν δρόμους για συνολικότερες ρήξεις. Το κείμενο αυτό προσδοκούμε να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω συζητήσεις και επεξεργασίες, με στόχο τη συσπείρωση και διεύρυνση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ και το χτίσιμο δεσμών εμπιστοσύνης με τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία, τους ενεργούς πολίτες, την κοινωνία συνολικά.

Για τη διαμόρφωση της πρότασής μας επιδιώξαμε μια ανοιχτή διαδικασία, ενσωματώνοντας τις εμπειρίες του κόσμου των αγώνων και των κινημάτων αλλά και ανθρώπων με ειδικές γνώσεις. Μολονότι η διαδικασία δεν πήρε αυτόν το χαρακτήρα στο εύρος που θα επιθυμούσαμε, ενέπλεξε ωστόσο τα Τμήματα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, συντρόφους και συντρόφισσες, καθώς και έναν πρωτοφανή αριθμό ανθρώπων -μελών του ΣΥΝ ή μη- που κατέθεσαν τις εμπειρίες, τις ιδέες και τις γνώσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, η συμβολή που καταθέτουμε σήμερα αποτελεί μια συγκροτημένη βάση για να αναπτύξουμε και να βαθύνουμε περαιτέρω τη συζήτηση και την επεξεργασία των θέσεών μας, όχι μόνοι αλλά μαζί με εκείνους στους οποίους απευθυνόμαστε, μέσα στους κοινωνικούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: