Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ - Οι πτερυγες

Επίθεση στα «ηγετικά κλιμάκια» που επιδιώκουν τον παραγκωνισμό του γιατί «δεν με θεωρούν δικό τους» εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η άποψη ότι δεν πρέπει αυτό να γίνει γιατί δεν ανήκω στην πλειψηφούσα τάση, μας γυρίζει πολύ πίσω. Ακυρώνει την ίδια μας την ιστορία» παραθέτοντας το παράδειγμα του Αλέκου Αλαβάνου και του Μιχάλη Παπαγιαννάκη που τέθηκαν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου χωρίς να ανήκουν στην τότε πλειοψηφούσα τάση.

Ο κ. Παπαδημούλης έδωσε προτεραιότητα στην επεξεργασία του προγράμματος και τάχθηκε κατά των συνεργασιών με ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ καθώς «οι σχέσεις μας είναι ανταγωνιστικές» όπως τόνισε.

«Αντί για αναζήτηση εσωτερικών αντιπάλων, προκειμένου να υπηρετηθούν εσωκομματικές σκοπιμότητες και τεχνητές οξύνσεις, χρειαζόμαστε γόνιμη συζήτηση και προωθητικές συνθέσεις. Όλοι μαζί, χωρίς ιδιοκτησιακά σύνδρομα και χωρίς αποκλεισμούς, γιατί δεν περισσεύει κανείς» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι για το περιεχόμενο της διακυβέρνησης»

Την αντίθεση του με το πλαίσιο αρχών και κατευθύνσεων εξέφρασε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης παρουσιάζοντας το κείμενο συμβολής της ανανεωτικής πτέρυγας.

Καταφέρθηκε, μάλιστα, έναντι όλων εκείνων που χαρακτηρίζουν το«Λευκό» από τους ανανεωτικούς επί του προγράμματος ως κίνδυνο για το κόμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησωκράτη ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρέπει να μένουν αδιάφοροι για το περιεχόμενο της διακυβέρνησης της χώρας - ποιοι εφαρμόζουν, ποιες πολιτικές και πώς».

Ένα τέτοιο σχέδιο απαιτεί, όπως επισήμανε ο κ. Χατζησωκράτης, «μια συνεχή ανοικτή πολιτική πρόσκληση-πρόκληση που θα απευθύνεται στις υπαρκτές γειτονικές πολιτικές δυνάμεις που διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στη Δεξιά».

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μια αριστερά που θα είναι πρωταγωνίστρια στην κατεύθυνση μεγάλων προοδευτικών συσπειρώσεων για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου» κατέληξε ο κ. Χατζησωκράτης.

Πάντως, η ανανεωτική πτέρυγα αποφάσισε σε σύσκεψή της, να ψηφίσουν τα στελέχη της κατά βούληση, ενώ αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι θα ψήφιζαν λευκό στο πρόγραμμα.

«Πρώτη ύλη για το διάλογο το πρόγραμμα»

Ανοιχτό στις εξελίξεις χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος, Γιάννης Δραγασάκης που διευκρίνισε ότι ο σοσιαλισμός ως διαρκές κίνημα είναι αντικαπιταλισμός.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το κείμενο αυτό σε καμία περίπτωση δεν προετοιμάζει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ καθώς «η εργασία μας εντάσσεται σε μια στρατηγική που αποσκοπεί στην αυτογνωσία και στον αυτοπροσδιορισμό της Αριστεράς» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Επομένως αποστολή του κειμένου, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, είναι να αποτελέσει την «πρώτη ύλη» για έναν ευρύτερο διάλογο μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με την ίδια την κοινωνία.

Γι’ αυτό απηύθυνε κάλεσμα σε όσους έχουν ενστάσεις να τις καταθέσουν ώστε να αποτελέσουν την βάση της επόμενης φάσης της επεξεργασίας του πρόγραμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: