Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009

Παπανδρεου - «Ετσι θ' αντιμετωπίσουμε την κρίση»

Απάντηση στο ερώτημα «πώς θα κυβερνήσετε» επιχειρεί να δώσει ο Γ. Παπανδρέου με δήλωσή του προς την «Κ.Ε.».

Στον ΤΑΣΟ ΠΑΠΠΑ - Ελευθεροτυπία

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Τι θα κάνουμε»

«Σε περίοδο κρίσης, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να προστατεύσεις τους αδύναμους και να στηρίξεις τη μεσαία τάξη, που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Εμείς καταθέτουμε τις προτάσεις μας, μεταξύ των οποίων έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών, ρυθμίσεις ώστε τα 28 δισ. στις τράπεζες να περάσουν στα υπερχρεωμένα νοκοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οχι απλώς για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και γιατί η ενίσχυση της καταναλωτικής δύναμης διατηρεί ζωντανή την οικονομία.

Μπροστά στην κρίση είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη η ανόρθωση του κοινωνικού κράτους· η επένδυση στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, που θα μειώσει τις δαπάνες σε κάθε ελληνική οικογένεια. Επιμένουμε και για τις δημόσιες επενδύσεις· που θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.

Ολα αυτά προφανώς κοστίζουν. Γι' αυτό θα πάμε γραμμή γραμμή στον προϋπολογισμό, για να βρούμε τις σπατάλες εκεί που υπάρχουν και να δαπανήσουμε εκεί που χρειάζεται και όχι εκεί που εξυπηρετούνται κάποιοι. Και θα προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, που θα μεταφέρουν το βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα στα υψηλά εισοδήματα και στον πλούτο που σήμερα μπορεί και φοροδιαφεύγει.

Το σχέδιό μας δεν είναι, όμως, απλώς ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης. Αυτή συνδέεται με ένα σχέδιο που προετοιμάζει τη χώρα για την επόμενη ημέρα. Βάζοντας τις βάσεις για μια στροφή στο παραγωγικό μας πρότυπο. 

Δημιουργώντας με την «πράσινη ανάπτυξη» επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις κατασκευές, στον τουρισμό, στην αγροτική οικονομία, στον διατροφικό τομέα.

Για όλα αυτά, χρειάζεται ένα ισχυρό κράτος. Οχι μεγάλο και σπάταλο. Αλλά επιτελικό. Ενα κράτος που βάζει κανόνες και τους τηρεί, συνεργάζεται με την υγιή επιχειρηματικότητα, προστατεύει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον, ρυθμίζει τις αγορές προς όφελος του πολίτη και όχι προς όφελος των κάθε λογής συμφερόντων. 

Ενα κράτος που υπηρετεί αρχές και τον πολίτη: τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη διαβούλευση, την αποτελεσματικότητα.

Αυτά είναι που θέλουμε να κάνουμε στην οικονομία.

Και είναι στον αντίποδα των πολιτικών της Ν.Δ. όλα αυτά τα χρόνια».

1 σχόλιο:

pan είπε...

Απλά μπούρδες, αηδίες, ψέμματα και λόγια βγαλμένα απο τους Image makers.
Όποιος εξακολουθεί να πιστεύει έστω και μια λέξη απο αυτόν ή τον άλλον τον Μπούλη είναι τουλάχιστον ανόητος.