Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ο Λαός στην Εξουσία

Φως φαναρι είναι, πως ο Καραμανλής και η κυβερνησή του, κινούνται αποκλειστικά και μόνο στον αστερισμό των δημοσκοπήσεων.

Δεν συμβαίνει βέβαια μόνο τώρα, σ' αυτήν την όντως δύσκολη για τον Καραμανλή περίοδο. Συμβαίνει από την εποχή που ο Καραμανλής ΑΝΕΛΑΒΕ τα ηνία αυτής της παράταξης.

Και φαίνεται, τελικά, πως αυτή η ... διακυβέρνηση είναι τόσο ΣΤΗΜΕΝΗ, τόσο ανίκανη, που δεν γίνεται να αντιληφθεί καν, οτι τα πράγματα άλλαξαν, οι πολίτες ΔΕΝ αντέχουν άλλο πια αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ που έστεισαν - με την έλευση του Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ - τα συμφέροντα, οι καναλάρχες και οι κοτσαμπάσηδες της δεξιάς.

Ενα ΠΑΡΑΜΥΘΙ, που προσπάθησαν - τα ίδια αυτά συμφέροντα, οι ίδιοι καναλάρχες, μαζί με τα εκσυγχρονιστικά αρπαχτικά - να στήσουν (βλ Βενιζέλος) και στο ΠΑΣΟΚ κατά τις εκλογές του 2007.

Σημερα, κάθε μέρα που περνά, ολοένα και περισσότερο ο πολίτης, αντιλαμβάνεται πως αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, τουλάχιστο από το 1996 και εδώ, δηλαδή από την άνοδο του ΣΗΜΙΤΗ στην εξουσία είναι μια τεράστια πλεκτάνη που οδήγησε σε μια ιδιάζουσα μορφή "χούντας".

Της χούντας των ΜΜΕ. Των "δημοσκοπήσεων", της AGB, των κρατικών διαφημήσεων, των συμμαχιών μεταξύ "συνεταίρων" που φρόντησαν και μοίρασαν την πίτα μεταξύ τους όλα αυτά τα χρόνια, από τα μεγάλα έργα, την ολυμπιάδα και το ευρώ, έως και τους δεξιούς κουμπάρους και τα λαμόγια της εκκλησίας.

Για να το πετύχουν, έπρεπε εξαρχής να "κοιμήσουν" τον λαό, να τον κάνουν να βουλιάξει στον καναπέ του, να αρκεστεί στα κοκκαλάκια της "επιδότησης", του βολέματος, του "εύκολου" χρήματος (βλ. χρηματιστήριο, δάνεια από τις τράπεζες στην συνέχεια).

Και η αρχή ήταν, η άνοδος του Σημίτη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τότε, που ένα μεγάλο τμήμα του λαού, ένα κομμάτι του, που ΑΛΛΑΞΕ την Ελλάδα, έφυγε από τα κοινά, έφυγε από την πολιτική, έγινε γιάπις, "επιχειρηματίας" (ζήτω τα μπουζούκια, ζήτω και οι Ρωσίδες), και πάλεψε να βολευτεί, να πιάσει την καλή, όπως αυτή διαφημιζόταν από τα κανάλια της διαπλοκής και της ρεμούλας.

Το "σύστημα" όμως, δεν έμεινε μονάχα εκεί. Έφερε και τον... ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

Ένα κακέκτυπο "πολιτικού", μια "εικόνα" απόλυτα πλασμένη, μιά ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ, που πάτησε από την αρχή, σε "αρχές" και "αξίες" όπως η Αποπολιτικοποίηση του Έλληνα, η πείνα για εξουσία και φαγοπότι του δεξιού, το "ωχ αδερφέ" και το "χαλαρά", αλλά και το ΠΑΤΡΙΣ (Ίμια, Οτσαλάν), ΘΡΗΣΚΕΙΑ (Χριστόδουλος, ταυτότητες) και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (βλέπε ιατρό Νατάσα), για να φτιάξει ΙΜΑΤΖ και να περιμένει την ΣΕΙΡΑ του, ώστε να αναλάβει να φέρει εις πέρας το ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ των 100 οικογενειών των καρτέλ.

Και - φυσικά - το "σύστημα" θεώρησε καλό, να ΚΑΝΕΙ εκλογές ένα χρόνο πριν την κρίση (λέτε να μην ήξεραν οι Τραπεζίτες;) και να προετοιμάσουν την ΜΑΣΑ τους για την ΜΕΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΠΟΧΗ, με την εμφάνιση του ΓΑΜΠΡΟΥ του ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ στο Ζάπειο, την νύχτα των εκλογών.

Εκει όμως... κάπου χάλασε η συνταγή! Κάτι συνέβει... κάτι δεν τους πήγε καλά.

Οι δυο μήνες ανάμεσα στις εκλογές και την επανεκλογή Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι μήνες του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ για την εξουσία.

Του πολέμου ανάμεσα στην ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Το "σύστημα" και πάλι προσπάθησε, να κερδίσει την παρτίδα. ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ, ο Τσίπρας...

Ο Μηχανικός, που πολύ θα ήθελα να μάθω (να μου πει κάποιος παρακαλώ, αν γνωρίζει), αν έχει δικό του γραφείο ή εργάζεται σε κάποια ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ και σε ΠΟΙΟΥ.

Ο.. νεαρός που "κατάφερε" και πήρε ποσοστά ΣΤΑΛΙΝ μέσα σε μια νύχτα, σε μια παράταξη που ΑΓΑΠΗΣΑ ΠΟΛΥ, αλλά που -τώρα πια- την θεωρώ πολιτικά ΝΕΚΡΗ.

Η συνέχεια... γνωστή! Βατοπέδι! Ξυπνήματα!

Και ο πολίτης, κάνει πια βήματα - έστω κι αν ακόμη ειναι ζαλισμένος από τον τόσο μεγάλο ύπνο του - προς την εκ νέου πολιτικοποίησή του, προσπαθεί να βρει ξανά την ιδεολογία του, αρχές και αξίες.

Μόνο που πρέπει - πια - να έχει τον νού του! ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Ευθύνες απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, απέναντι τον ΣΥΝΠΟΛΙΤΗ του, τον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ του. Ευθύνες απένατι στην ΑΠΟΦΑΣΗ του να εγκαθυδρίσει στην Ελλάδα την ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΠΡΟΚΟΠΗ.

Οι εκλογές αργά ή γρήγορα, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι - είτε επειδή γατζώνονται στην καρέκλα, είτε γιατί δεν αποφάσισαν το μοίρασμα της πίτας απο εδώ και στο εξής - ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.

Και θα πρέπει ο ΛΑΟΣ να αποδώσει αυτή την φορά τα του Καισαρος τω Καισαρι! ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΟΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΙ ΑΝ ΦΟΡΟΥΝ!

Να διώξει από τον ναό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όλους αυτούς τους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ που έχου κατακλύσει ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, δημοσιογραφίσκους, ηθοποιήσκους και δικηγορίσκους (να μη ξεχνάμε κάτι βολεμένους ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΔΕΣ που σπρώχνονται πρωι μεσημερι βραδυ από τα κανάλια).

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ τα κόμματα, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! Να επανεγκαθιδρύσει την ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, να διαφυλάξει επιτέλους τους θεσμούς του από τους ανίκανους και τους αχόρταγους.

Και - πάνω απ' όλα - ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ! Και να απαιτεί ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ και ΟΧΙ αυτό που του λένε πως πρέπει να αξίζει. ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΟΥ.

Ο επόμενος Πρωθυπουργός θα πρέπει να γνωρίζει οτι ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ - από την πρώτη κιόλας μέρα - να οδηγήσει το καράβι μακριά από την ξέρα της τελευταίας 12ετίας.

Και θα πρέπει να είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ, οτι εφόσον έχει την γνώση των ευθυνών που αναλαμβάνει απέναντι στον ΛΑΟ, ο ΛΑΟΣ θα τον στηρίξει ΑΠΟΛΥΤΑ, όταν θα χρειαστεί (και θα χρειαστεί ΣΙΓΟΥΡΑ) να κονταροχτυπηθεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τα μέσα τους.

Τέρμα οι ΘΕΟΙ!!! Ζήτω ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: