Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

O... "συντροφος" ... τραπεζίτης (αυτός με τα δόντια του καρχαρια) ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ!

Σε ανάλυση της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας προχώρησε η ALPHA BANK, με τίτλο «Η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από τη διεθνή κρίση στο πλαίσιο ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου», και αναφέρει πως η αύξηση του ΑΕΠ θα κυμανθεί γύρω στο 0,8% το 2009, ενώ «φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω, στηρίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών».

Παράλληλα, ο δανεισμός των νοικοκυριών βρίσκεται σε μέτριο επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης (π.χ. Ισπανία, Ιρλανδία) και η εξυπηρέτηση των χρεών τους δεν είναι αναλογικά τόσο επαχθής όσο σε άλλες χώρες (!!!)

Σύμφωνα με την Τράπεζα, το πρόβλημα είναι ότι «Το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να κυριαρχεί στην οικονομία, στην παραγωγή και στη διανομή των εισοδημάτων, πολύ περισσότερο από ό,τι άλλες χώρες της ΕΕ», παράλληλα όμως «αποτυγχάνει στην εκπλήρωση των κύριων αρμοδιοτήτων του, χωρίς τις οποίες καμιά χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει και να σημειώσει ικανοποιητικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».

Και συνεχίζει με ένα ΚΑΤΗΓΟΡΩ κατά της κυβέρνησης του Καραμανλή λέγοντας πως :

  • Δεν μπορεί να προσδιορίσει, να προστατέψει και να διαχειριστεί τη σημαντική κινητή και ακίνητη περιουσία του, με αποτέλεσμα η τελευταία να γίνεται βορά για κάθε επιτήδειο, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
  • Δεν μπορεί να προσδιορίσει σαφώς και να προστατέψει την περιουσία των ιδιωτών. Η χώρα κατατάσσεται από το WEF στην 46η θέση ως προς την προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, χαμηλότερα από χώρες όπως η Ινδία, η Ουγγαρία, η Ναμίμπια, η Τυνησία κ.ά.
  • Δεν έχει προσδιορίσει με σαφή τρόπο και με νόμιμο δασολόγιο, κτηματολόγιο και χωροταξικά σχέδια τις δασικές, οικιστικές, βιομηχανικές, τουριστικές και άλλες περιοχές. Με αποτέλεσμα να έχουμε αυθαίρετη δόμηση, άναρχη ανάπτυξη των πόλεων και συνεχώς διογκούμενη διαφθορά στον δημόσιο τομέα. Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο αντικίνητρο σήμερα στην προσέλκυση επενδύσεων (εγχώριων και ξένων) είναι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζονται οι διάσπαρτοι περιβαλλοντικοί νόμοι και διατάξεις.
  • Δεν εκπληρώνει τον ρόλο του όσον αφορά την εξασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου εκπαίδευσης και υγείας των πολιτών.
  • Δεν εκπληρώνει τον ρόλο του όσον αφορά την εξασφάλιση ενός ικανοποιητικού μηχανισμού απονομής της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
  • Δεν εκπληρώνει τον ρόλο του στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, μολονότι οι πόροι που διατίθενται γι αυτόν τον σκοπό ξεπερνούν σήμερα το 28% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος τους να καταλήγει στα πιο εύπορα μέλη της κοινωνίας και όχι στους μη έχοντες.

Βρε τον... "ΣΥΝΤΡΟΦΟ" Κωστόπουλο !!!!

μ' έχει αφήσει άναυδο...

Την ανάλυση επί του θέματος, θα την κάνω όταν βρω χρόνο, καθώς τώρα προσπαθώ να κρατήσω με νύχια και με δόντια την δουλειά μου, σε μια επιχείρηση - υγιέστατη πριν 6-7 μήνες - που κοντεύει να βάλει ΛΟΥΚΕΤΟ, επειδή της κόψανε οι τραπεζίτες την χρηματοδότηση, και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ούτε καν προς τους εργαζόμενούς της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: