Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Εξεταστική για την Siemens - «Συσκότιση» από τον Ζαγοριανό

Ο πρώην ειδικός ανακριτής επιχείρησε να υπερασπιστεί τους χειρισμούς του, «οχυρωμένος» πίσω από τον «τεράστιο όγκο της υπόθεσης», όπως υποστήριξε. Δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να τη φέρει εις πέρας γιατί δεν είχε βοήθειες

Ο μάρτυς επιχείρησε να υπερασπιστεί τους χειρισμούς του «οχυρωμένος» πίσω από τον «τεράστιο», όπως υποστήριξε, «όγκο της συγκεκριμένης υπόθεσης», δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν μπορούσε να τη φέρει εις πέρας, αφού δεν είχε τις απαιτούμενες βοήθειες. Οταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Σ. Βαλυράκη το γιατί δεν έστειλε αμελλητί την υπόθεση στη Βουλή όταν προέκυψαν από τις καταθέσεις ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων, απάντησε ότι σε καμία δικογραφία δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Ζαγοριανός φέρεται να είπε ότι δεν ήταν συνειδητή επιλογή του να θέσει διαχωριστική γραμμή στην έρευνα πριν και μετά το 2004 σχετικά με τις συμβάσεις Siemens και Δημοσίου, αλλά επέλεξε να προτάξει την έρευνα στα ψηφιακά του ΟΤΕ εν όψει του ορατού ενδεχομένου της παραγραφής.

Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά βουλευτές όλων των πλευρών της Βουλής, «ο μάρτυς καλύπτεται πίσω από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο έπειτα από σχετική ερώτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, απέρριψε την παύση εργασίας του ανακριτή».

Η ανέλιξη
Αυτό ωστόσο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα μέλη της Επιτροπής είναι η περιγραφή του ιδίου για την επαγγελματική του ανέλιξη, αφού, όπως είπε, το 2004 ορκίστηκε πρωτοδίκης και τον Αύγουστο του 2008, παρά την πολυπλοκότητα του σκανδάλου της Siemens, ανέλαβε χρέη ειδικού ανακριτή της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.

Ρωτήθηκε γιατί δεν απήγγειλε κατηγορίες στον Μ. Χριστοφοράκο μετά το 2004 και απάντησε ότι δεν είχε στοιχεία για το ποιοι δωροδοκήθηκαν, ενώ στο γιατί δεν διέταξε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του πρώην ισχυρού άνδρα της «Siemens Ελλάς», είπε ότι δεν μπορούσε να το κάνει πριν από την απολογία του κατηγορουμένου, αλλά και γιατί «δικονομικά ο μόνος που θα μπορούσε να το πράξει αυτό ήταν ο εισαγγελέας που έκανε την Προκαταρτική Εξέταση» (εννοώντας τον Π. Αθανασίου).

Σημείωσε δε ότι δεν πήρε καμία εντολή από τον Γ. Σανιδά, με τον οποίο είχε τρεις συναντήσεις μετά την επιστροφή του από την έρευνά του στη Γερμανία. Το απόγευμα συνεχίζεται η κατάθεση του Ν. Ζαγοριανού, ενώ το πρωί καταθέτει ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου.

Aπό το Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: