Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Εξεταστική για την Οικονομία

Ελευθεροτυπία



Η επιβολή θυσιών στους πολίτες επιταχύνει τις εξελίξεις γύρω από την αναζήτηση ευθυνών για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, επιβεβαίωσε ότι η Βουλή θα προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα «greek statistics», αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των επιτροπών που διερευνούν τα σκάνδαλα της Siemens και του Βατοπεδίου.
"Είναι προτεραιότητά μας να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οικονομία και για το ποιοι έφταιξαν", είπε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει "να παραγραφούν και δικονομικά και ουσιαστικά ευθύνες πολιτικών προσώπων".

Ο Γ. Πεταλωτής προανήγγειλε την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων των περιπτώσεων διαφθοράς στο Δημόσιο που θα έλθουν στο φως, σημειώνοντας ότι έχει ήδη ζητηθεί από όλα τα υπουργεία να καταγράψουν όλες αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εξελίξεις. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι, αναλόγως με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής.

Όσον αφορά στις φωνές ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά στην τιμωρία των ενόχων, υποστήριξε ότι πρώτη και σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφερθεί στην ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής,για να εισπράξει την απάντηση κύκλων της αντιπολίτευσης ότι επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έριξε το γάντι στη Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας πως "στις δύσκολες αυτές περιστάσεις που βιώνει η κοινωνία είναι ανάγκη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες και να επικεντρωθεί ουσιαστικά και όχι μόνο κατ’ επίφαση στον εθνικό μας στόχο, για την έξοδο της χώρας από την κρίση". Όπως είπε, από την Εξεταστική για την Οικονομία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, αλλά μόνο όσοι ενέχονται ή ευθύνονται για παραλείψεις ή πράξεις, που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον.

Αναφορικά, τέλος, με τη συλλογική ευθύνη του πολιτικού κόσμου για την κρίση, δήλωσε ότι η κοινωνία θα πρέπει να απαξιώσει πολιτικές και όχι τους πολιτικούς συλλήβδην. Σκοπός των εξεταστικών επιτροπών είναι να καταγραφούν οι πολιτικοί που έχουν παρανομήσει και να τιμωρηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: