Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Παπανδρέου : «Θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή για την κρίση»

«Πρόθεσή μου είναι να δημιουργηθεί εξεταστική επιτροπή για την κρίση και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα μελετηθεί η πιθανότητα να στραφούμε δικαστικά κατά αμερικανικών τραπεζών για την ελληνική οικονομική κρίση» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε σχετική κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τα ομογενειακά ΜΜΕ, στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας με τη Ελλάδα, στην πολιτική της Αθήνας έναντι των Αποδήμων, αλλά και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν τους τρόπους που θα μπορούσε να βοηθήσει η Ομογένεια, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε και την σκέψη που υπάρχει για την έκδοση ενός ομολόγου για το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει και ο Απόδημος Ελληνισμός.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η ομογένεια είναι πάντα στο πλάι της χώρας μας και "αυτό το έχει αποδείξει επανειλημμένα και την ευχαριστούμε για τις τελευταίες προσπάθειές της να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που διαμορφώθηκε, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες μέρες της κρίσης.

"Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση του ρόλου του Έλληνα της Διασποράς στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία και κοινωνία" είπε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με ομογενείς επιχειρηματίες, αλλά και με αποδήμους διαφόρων επιστημονικών και άλλων επαγγελματικών κλάδων για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας. Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση για την πράσινη ανάπτυξη".

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τις προσπάθειες του ΣΑΕ και άλλων φορέων για την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος και εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τα πανεπιστήμιά μας "για να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές και ομογενείς".

Επίσης επανέλαβε οτι η Ελλάδα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Γ. Παπανδρέου είπε: "Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Ελπίζουμε να έχουμε θετική κατάληξη μέσα στα πλαίσια του διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ".

Και αναφερόμενος στις σχέσεις μας τη γείτονα είπε: "Με την Τουρκία υπογράψαμε 22 συμφωνίες. Θα είμαι μεθαύριο στην Κωνσταντινούπολη. Θα συναντηθώ με τον κ. Ερντογάν και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη".

Για το Κυπριακό: "Στηρίζουμε τις προσπάθειες του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και χρειάζεται συνεχής πίεση προς την τουρκική πλευρά. Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής".

Τέλος, ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε σε σχέση με μελλοντικές έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο: "Καταβάλλουμε προσπάθειες για συντονισμό των χωρών της περιοχής μας για πράσινη ανάπτυξη και για την προστασία της Μεσογείου. Η περίπτωση της οικολογικής καταστροφής στο Κόλπο του Μεξικού θα πρέπει να μας παραδειγματίσει όλους για να είμαστε προσεχτικοί, αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει έρευνες για εξερεύνηση πετρελαίου".

Από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: