Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ζητούνται ευθύνες από τον κ. Αβραμόπουλο

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρώην υπουργό για το όργιο σπατάλης που κορυφώθηκε μετά το 2007


Αποκαθίσταται σταδιακά από σήμερα η τάξη στα νοσοκομεία της χώρας, μετά τη χθεσινή συμφωνία της κυβέρνησης με τους προμηθευτές για τη διαδικασία αποπληρωμής των απαιτήσεών τους.

Την ίδια στιγμή όμως όπου η κυβέρνηση ανασαίνει από το σοβαρό αυτό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, στρέφει τα πυρά της κατά του υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για το όργιο της σπατάλης και των υπερτιμολογήσεων που είχε στηθεί στα νοσοκομεία από το 2004, αλλά κορυφώθηκε μετά το 2007.

Στελέχη του ΠαΣοΚ τονίζουν ότι ο πρώην υπουργός θα πρέπει να λογοδοτήσει για την αδράνεια που επέδειξε αλλά και τους διοικητές που διόρισε, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να χαλιναγωγήσουν τις ορέξεις των συμφερόντων που κερδοσκοπούσαν μέχρι σήμερα.

Η κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνο για τη διόγκωση των χρεών των νοσοκομείων τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο, αφού όπως υπογράμμισε χθες η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακο- πούλου μιλώντας στον Βήμα FΜ επί των ημερών του το όργιο της σπατάλης στα νοσοκομεία έφτασε στο αποκορύφωμά του με αμέτρητες απευθείας αναθέσεις στις προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Εξάλλου δεν είναι μόνο η κυρία Ξενογιαννακοπούλου που έχει αυτή την άποψη. «Να μας πει ο κ. Αβραμόπουλος τι έγινε με τα αντιγριπικά εμβόλια, αξίας 60 εκατ. ευρώ, που έμειναν στα ψυγεία. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ.Πάγκαλος , ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Απορώ γιατί δεν έχει υπάρξει έως αυτή την ώρα παρέμβαση της Δικαιοσύνης» είπε η πρώην υφυπουργός Υγείας κυρία Ελπίδα Τσουρή, αναφερόμενη στη «μεγέθυνση» από την προηγούμενη κυβέρνηση του καταλόγου ιατρικών υλικών για τα οποία δεν γίνονταν διαγωνισμοί. «Τα είδη αυτά αυξήθηκαν από 180 σε 3.000. Η εξαίρεση έγινε κανόνας στον χώρο της δημόσιας υγείας ή, διαφορετικά, το “νόμιμο” κατασκευάστηκε και στη συνέχεια έγινε “ηθικό”. Στην πραγματικότητα όμως επετεύχθη πλήρης απονομιμοποίηση του συστήματος» ανέφερε.

Ο πρώην υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης κατήγγειλε ότι «οι μισές από τις προμήθειες στα νοσοκομεία ήταν κλοπές και αυτό αποδεικνύεται με βάση τις επίσημες τιμολογήσεις άλλων χωρών, όπως είναι η Κύπρος».

Την κυβέρνηση της ΝΔ κατήγγειλε και ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Δ. Κρεμαστινός. «Σύστησαν την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, η οποία όμωςουδέποτε λειτούργησε» είπε.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας κυρία Φώφη Γεννηματά , αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα νοσοκομεία δεν έκαναν διαγωνισμούς για την προμήθεια υλικών.

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: