Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

SIEMENS : Μαλλιά κουβάρια για το ταξίδι στη Γερμανία ... TI ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΤΖΑΒΑΡΑΣ;

ΜΑΛΛΙΑ- ΚΟΥΒΑΡΙΑ έγιναν χθες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens.


Ανταλλάχθηκαν ιδιαίτερα βαριές εκφράσεις ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Τζαβάρα και τον πρώην υφυπουργό Πάνο Καμμένο με αφορμή τη συμμετοχή του δεύτερου στο διακομματικό κλιμάκιο της Επιτροπής που θα μεταβεί στη Γερμανία, προκειμένου να εξετάσει πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, που διαχειρίζονταν τα μαύρα ταμεία (Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μίχαελ Κούτσενροϊτερ), και ενδεχομένως τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

«Είδα ότι ο συντονιστής της Ν.Δ. στην Επιτροπή, εν τη απουσία μου, είπε ότι δεν είχε καν ενημερωθεί και δεν ξέρει ποιοι και πώς θα πάνε στη Γερμανία.

Εγώ παραιτούμαι της αποστολής...», είπε σε έντονο ύφος στην αρχή της συνεδρίασης ο Π. Καμμένος, ο οποίος αποφασίσθηκε να συμμετέχει μαζί με τη Βασιλική Τσόνογλου (ΠΑΣΟΚ) και τον Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ) στην ομάδα της Εξεταστικής που προβλέπεται να πάει στη Γερμανία.

«Εγώ είπα κάτι τέτοιο;», αναρωτήθηκε χθες ενώπιον των μελών της επιτροπής ο κ. Κ. Τζαβάρας.

«Βεβαίως», απάντησε ο κ. Π. Καμμένος ζητώντας να ανακαλέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Για περίπου 30 λεπτά, τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής άκουγαν τα δύο στελέχη της Ν.Δ. να αλληλοκατηγορούνται χωρίς να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον εάν στο περιστύλιο περίμεναν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι είχαν κληθεί για να καταθέσουν!

«Εγώ δεν έχω καμία όρεξη να πάω σε κανένα ταξίδι...

Παραιτούμαι της αποστολής...

Δέχθηκα την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής κ. Βαλυράκη... Από εκεί και πέρα ας αποφασίσει ο κ. Τζαβάρας... Είναι ο συντονιστής της Νέας Δημοκρατίας... Εγώ παραιτούμαι...», είπε σε έντονους τόνους ο κ. Π. Καμμένος.

Η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. και συντονιστή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή ήταν άμεση: «Δεν μπορεί να κατηγορεί ο οποιοσδήποτε τον άλλον... Θα προβώ σε συγκεκριμένες καταγγελίες...Ολα είναι αβάσιμα και συκοφαντικά...», απάντησε ο κ. Κ. Τζαβάρας.

Για αρκετά λεπτά της ώρας ακολούθησαν έντονοι διαξιφισμοί ανάμεσα στους δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ανάγκασαν τον πρόεδρο Σήφη Βαλυράκη να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμιζε ότι ανάλογη κόντρα είχε σημειωθεί μεταξύ του Π. Καμμένου και του Κ. Τζαβάρα όταν ο πρώτος είχε επικρίνει δριμύτατα, κατά την ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη προκαλώντας την αντίδραση του δεύτερου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: