Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Επιστολή Παμπούκη προς Siemens, με σύσταση για συνεργασία με την Εξεταστική Επιτροπή. Αλλοιώς...

Ο πρωθυπουργός, δια του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, απευθύνεται στον διευθυντή της Siemens Ελλάς Π. Ξυνή και ζητά όλα τα στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις και πρόσωπα που υπάρχουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και σχετίζονται με την υπόθεση.

Στην επιστολή εμμέσως... πλην σαφώς ο κ. Παμπούκης προειδοποιεί ότι η συνεργασία είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνει η εταιρεία προκειμένουν να εξακολουθήσει να συνεργάζεται με το ελληνικό δημόσιο.

“Οι διερευνόμενες πράξεις έχουν έντονη ηθική απαξία και ζημιώνουν επίσης τη φήμη της εταιρείας σας, που πιστεύω θα θέλει να βάλει ένα οριστικό τέλος τοσο την ιστορία αυτή όσο και σε αυτές τις πρακτικές” αναφέρει ο κ. Παμπούκης στην επιστολή προς τον κ. Ξυνή και συνεχίζει:

“Έμπρακτα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβάλλετε με την πλήρη αποκάλυψη πράξεων παρανόμων “χρηματοδοτήσεων” συγκεκριμένα καθώς και προσώπων που ενέχονται σε αυτές. Γιατί ευθύνη δεν έχουν τόσο αυτοί που τα παίρνουν αλλά και αυτοί που τα δίνουν”.

“Η εταιρεία σας υπήρξε από τους κυριότερους προμηθευτές του δημοσίου τις τελευταίες δεκαετίες και συνεπώς συμμετέχει στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Η αναζήτηση της αλήθειας και η συμβολή σε αυτή αποτελεί στοιχειώδη ηθική και πολιτειακή υπέρτατη υποχρέωση κάθε έλληνα πολίτη ή νομικού προσώπου, πολύ δε περισσότερο, όταν έχει εταιρική σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο και επιθυμεί να εξακολουθήσει να την έχει” προστίθεται.

Θετική η απάντηση της Siemens Ελλάς

Με επιστολή του προς τον κ. Παμπούκη, ο κ. Ξυνής αναφέρει πως η εταιρεία θα έρθει σε επαφή με τη μητρική, ζητώντας κι αυτή από την πλευρά της τη συνδρομή της Siemens, ώστε να δοθούν όλα τα στοιχεία στην εξεταστική επιτροπή και τις δικαστικές αρχές, για να διαλευκανθεί κάθε πτυχή αυτού του σκανδάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: