Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Στοιχεία - «φωτιά» για 50 εφοριακούς

Agelioforos.gr


Στοιχεία - «φωτιά» για διεφθαρμένους εφοριακούς φέρεται έτοιμος να παραδώσει στις δικαστικές αρχές ένας από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της μεγάλης κομπίνας με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος επιχειρηματίας Νίκος Κασιμάτης, ο οποίος καταζητούνταν από τις αρχές από το Νοέμβριο του 2004 και ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, είναι αποφασισμένος ν' αποκαλύψει στοιχεία για τουλάχιστον 50 εφοριακούς υπαλλήλους που «λαδώνονταν».

Για την υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή άλλοι τέσσερις εφοριακοί από τους οποίους η μία, πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Το δικαστήριο την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών χωρίς να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, ενώ άλλοι τρεις συνάδελφοί της καταδικάστηκαν σε κάθειρξη εφτά ετών αλλά μετά την έφεση που άσκησαν αφέθηκαν ελεύθεροι. Μαζί με τους εφοριακούς καταδικάστηκε και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του και ήταν καταπέλτης για τους εφοριακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: