Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Από τις ομιλίες στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Από το ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα
Παρασκευή 14/3/2008

ΕΙΠΑΝ

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ, Βουλευτής Κιλκίς

Αλλαγή φυσιογνωμίας«Η υπέρβαση της κεντρώας φυσιογνωμίας και η μετάβαση σε μια σοσιαλιστική στρατηγική πρέπει να αποτελέσουν τη νέα πολιτική βάση του ΠΑΣΟΚ», τόνισε στην παρέμβασή του στο συνέδριο του κόμματος ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής της φυσιογνωμίας των προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου αυτές να καταφέρουν πολύ σύντομα να επανέλθουν στην εξουσία.

Μ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, Βουλευτής Β' Αθηνών

Μεταμόρφωση του σκηνικούΜε έναν νέο Γουλιέλμο Τέλο παρομοίασε στην τοποθέτησή του στο συνέδριο τον Γ. Παπανδρέου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης λέγοντας ότι «σε μια τέτοια οριακή στιγμή για το κόμμα ο Γ. Παπανδρέου τεντώνει το τόξο και ή θα χτυπήσει το μήλο και θα αφυπνίσει τον κόσμο ή θα πετύχει το κεφάλι του «εθελοντή» και θα τελειώσουν όλα».

Κάλεσε δε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ «να μεταμορφώσει το σκηνικό και να αλλάξει τη μοίρα και τις εξελίξεις» και κατηγόρησε τις «φίλιες» δυνάμεις που «λεηλατούν το πρόγραμμα και τις ιδέες μας εντάσσοντάς τες σε ένα εντελώς αντίθετο νοηματικό πλαίσιο».

Κώστας Καρτάλης, βουλευτής Μαγνησίας

Ολα θα κριθούν μετά...«Ενα είναι σίγουρο για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που εξελίσσεται αυτές τις μέρες. Δεν τελειώνει την Κυριακή.

Ολα θα κριθούν μετά, αν δηλαδή θα κρατηθεί η δυναμική ζωντανή και αν θα γίνουν πράξη όλα αυτά που φαίνεται ότι αποτελούν τον κοινό τόπο των απόψεων των συνέδρων: καθαρός πολιτικός λόγος, κοντά στους πολίτες, νέα οργανωτική διάρθρωση, ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες και ενότητα.

Ολα εξαρτώνται από το ΠΑΣΟΚ και όχι από τα άλλα κόμματα. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο μία επιλογή. Να διεκδικήσει εκ νέου την αυτοδυναμία. Αν απαιτηθούν -μετά τις εκλογές- συνεργασίες, θα κριθεί από το αν υπάρχουν ή αν έχουν διαμορφωθεί τα περιθώρια για ουσιαστική σύγκλιση. Τα προγαμιαία συμβόλαια στην πολιτική συνήθως δεν δουλεύουν».

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ, Βουλευτής Β' Αθηνών

Οχι σε προτάσεις ηττοπάθειαςΣήμα κινδύνου εξέπεμψε χθες από το βήμα του 8ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνοντας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ότι το Κίνημα κινδυνεύει να χάσει τον ρόλο του ως πλειοψηφικού εκφραστή της Κεντροαριστεράς.
Ο βουλευτής Β' Αθήνας τόνισε πως αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανακαθορίσει τις βασικές πολιτικές προτεραιότητές του, η συρρίκνωση που καταγράφει τώρα στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό θα επεκταθεί στα συνδικάτα και το 2010 θα εκφραστεί στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έχει προσλάβει πλέον υπαρξιακή διάσταση για το Κίνημα και απέδωσε τη διακοπή της πλειοψηφικής επιρροής του στους πολίτες στην «έλλειψη πολιτικού στίγματος».

Προσδιόρισε ως εθνικό στόχο τον «ριζοσπαστικό μετασχηματισμό του κράτους» και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να απευθύνει στα κόμματα της Αριστεράς «ηττοπαθείς προτάσεις συγκυβέρνησης».

Η χώρα μας έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος. Οχι ως απλό όνομα, αλλά ως εκφραστή της Κεντροαριστεράς, που θα δώσει, μέσα από τη συγκεκριμένη πρότασή του για την Ελλάδα και τους πολίτες, διέξοδο στη σημερινή κρίση. Αγωνίζομαι γι αυτή τη μείζονα πρόταση, για τον καθορισμό ως βασικού άξονα της πολιτικής μας του ριζοσπαστικού μετασχηματισμού του κράτους από το 2005.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, είναι τόσο κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο και τη Δημοκρατική Παράταξη, ώστε αν αντί της συγκεκριμένης μεγάλης στοχοθεσίας, γλιστρήσουμε και πάλι στην πολιτική φλυαρία, δεν θα συμπράξω, ως μέλος του Συνεδρίου, στην επανάληψη ζημιογόνων πολιτικών στάσεων. Είναι ώρα ευθύνης. Ο καθένας και η καθεμία μας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και πάνω απ όλα, της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: