Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Από το blog

Sustainable Communities


με τίτλο
Και με Βροχή Ήμασταν όλοι Εκεί για την Ανατροπή

η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο συγκεντρωμένο πλήθος έξω από την Βουλή, κατά την ψήφιση της πρότασης Μομφής κατά του Καραμανλή.

"Φίλες, φίλοι, αγωνιστές, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν το ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της δεξιάς. Πολλοί θα θέλανε να δουν το ΠΑΣΟΚ να φθίνει. Να φθίνει και το λαϊκό κίνημα. Αλλά απόψε, εσείς, διατρανώνετε ότι είμαστε εδώ, δυναμικοί, ενωμένοι, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, της εργαζόμενης μητέρας, της νέας γενιάς.

Και σήμερα, διαδηλώνουμε την αγανάκτησή μας, την αγανάκτηση ολόκληρου του Eλληνικού λαού, απέναντι σε μια κυβέρνηση που κοροϊδεύει τοv λαό, που κλέβει τα αποθεματικά απ' τα Ταμεία του εργαζόμενου και του συνταξιούχου, που λοιδορεί το μαζικό κίνημα και που θέλει έναν λαό παραιτημένο.

Εμείς λέμε όχι, ο λαός δεν είναι παραιτημένος. Σήμερα, κηρύσσουμε τον αγώνα. Έναν αγώνα, ο οποίος θα συνεχίσει μέχρι τη νίκη, μέχρι την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Σήμερα, παρά τη βροχή, δείχνουμε όλοι μας ότι, έχουμε τη βούληση, τη δύναμη, το κουράγιο, να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα. Είμαστε εδώ, διότι πιστεύουμε σε μιαν άλλη Ελλάδα. Πιστεύουμε σε έναν λαό, σε μια Ελλάδα που μπορεί και, ξέρουμε ότι, με το ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι της χώρας, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μια Ελλάδα δίκαιη. Μια Ελλάδα ανθρώπινη. Μια Ελλάδα αξιών.

Και είναι μαζί μας, εδώ, εργαζόμενοι, εργαζόμενες γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι, η νέα γενιά, και όλοι μαζί, διατρανώνουμε τη θέλησή μας, τη βούλησή μας, να συνεχίσουμε από αύριο, σε όλη την Ελλάδα, την πορεία μας, την πορεία μας για την ανατροπή και τη νίκη.

Δίνουμε απόψε την υπόσχεση. Είναι συμβόλαιο με το λαό ότι θα προχωρήσουμε, όλα τα στελέχη μας, όλοι οι φίλοι μας, ολόκληρο το Κίνημα ενωμένο, μέχρι την τελευταία νίκη, η οποία θα έρθει στις επόμενες εκλογές, ανατρέποντας τη Νέα Δημοκρατία, τη δεξιά πολιτική, την συντήρηση και ανοίγοντας επιτέλους τον δρόμο της ελπίδας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που, σήμερα, απόψε, βρίσκονται εδώ στη βροχή και, παρά τις καιρικές συνθήκες, αποφάσισαν να διαδηλώσουν, να διατρανώνουν τη βούλησή μας, να δείξουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Καλό μας αγώνα.

Καλή συνέχεια.

Εμείς συνεχίζουμε στο Κοινοβούλιο τον αγώνα και, από αύριο, πάλι στον λαό, στο πεζοδρόμιο, στο χωριό και στη γειτονιά.

Καλό μας αγώνα.

Να είστε καλά. Γεια σας.

Είμαστε κοντά στον λαό. Δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτή η κοινωνικά άδικη πολιτική. Κοντά, δίπλα, μαζί. Γεια σας".


*

Το σίγουρο είναι πως ΔΕΝ είμασταν όλοι εκεί, η βροχή βέβαια "βοήθησε" σε αυτό και ευτυχώς!

Ευτυχώς, όχι γιατί αποτελεί... δικαιολογία, ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ έτοιμοι να είμαστε εκεί.

Εκεί, φαντάζομαι, ήταν οργανωμέμοι - κατά κύριο λόγο - οπαδοί του ΠΑΣΟΚ.

Εκεί, φαντάζομαι, ήταν κάτι σαν... "παίδεμα αγωνιστικότητας" κάποιων, για χρόνια αποκομμένων από κάθε μορφή πάλης που εκδηλώθηκε κατά καιρούς στην κοινωνία.

Εκεί, νομίζω, ήταν Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, μιας οργάνωσης ενός κόμματος, που πρέπει να ΑΛΛΑΞΕΙ το ίδιο, για να ΑΛΛΑΞΕΙ την Ελλάδα.

Όταν ο κόσμος που θα μαζευτεί σε επόμενη τέτοιου είδους συγκέντρωση, γίνει δεκαπλάσιος, όταν θα προσέλθει αυθόρμητα, όταν ο κόσμος θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ να δραστηριοποιηθεί πραγματικά, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

ΓΙΑΤΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απλά... η θατσερική πολιτική του Καραμανλή. Για τον απλό λόγο ότι πολιτικές τέτοιου είδους, ο Ελληνας τις έχει ζήσει - σε κάθε απόχρωση - δεκαετίες τώρα.

Κυρίως, γιατί ο Καραμανλής ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, αποτελεί ΥΠΟΧΟΙΡΙΟ - ξεκάθαρα όσο ποτέ - αυτών που πραγματικά κυβερνούν σήμερα, αυτών που απολλαμβάνουν τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών, των φαρμακοβιομηχανιών, του τζόγου, των τραπεζών, του γάλακτος, του θεάματος, της ναυσιπλοϊας κλπ.

Κι επειδή... δεν ντρέπομαι να μιλώ με ονόματα, αναφέρω μερικούς - όσους μου' ρχονται, τους υπόλοιπους προσθέστε τους εσείς... γνωρίζετε άλλωστε, όποιον και να συμπληρώσετε, ΜΕΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΛΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ κλπ.

Όλοι αυτοί, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ (από που θα αρμέξουν), οι κυβερνήσεις ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ανάλογα - με τα κατάλληλα ... παράθυρα και τις ανάλογες φωτογραφικές διατάξεις - ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ, καμιά περίπτωση επιχειρηματικού ρίσκου, χαμηλό κόστος (βλέπε μισθούς της πείνας, δυό μεταγραφές γεροντοπαλλήκαρων στον ΚΑΘΕ Ολυμπιακό και 5-10 μίζες), επομένως ΚΑΜΙΑ περίπτωση επένδυσης στην ποιότητα, την ανταγωνιστηκότητα, ή την καινοτομία.

Πίσω απ' αυτούς, οι λακέδες τους, δημοσιογράφοι τύπου ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ και... AYTIA (έλεος), νεόκοποι... κρατικοδίαιτοι ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΡΧΕΣ (νά ναι καλά οι κρατικές διαφημίσεις) τύπου ΤΡΑΓΚΑ, ΘΕΜΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ κλπ... 5-10 ... πρώτες μούρες, "καλιτέχνες" τύπου ΛΑΚΗ, που όλοι μαζί, βαράνε τα ταμπούρλα της παραπληροφόρησης, των σύγχρονων νανουρισμάτων, για να κάνουν πραγματικότητα τον ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Και από κει και πέρα, όλοι αυτοί οι βολεμένοι σε θεσούλες, που - λόγω της πολυπλόκαμης, απαράδεκτης νομοθεσίας η οποία τρανώνει την γραφειοκρατία που μαστίζει τον Έλληνα και τον κάνει αντιπαραγωγικό και απαισιόδοξο τελικά - μετατρέπονται σε ΘΡΟΝΟΥΣ, σε ταμεία πληρωμής μίζας, φακελλακίου, σε κρεβάτια τύπου ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ, όπου, απελευθερώνουν την μίζερη ψυχή τους και τα ψυχολογικά τους προβλήματα και - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - πηδούν τον Έλληνα, ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ.

ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, κάθε τύπου ΕΛΕΓΚΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ και οι παρατρεχάμενοι, ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ και τα κομματόσκυλά τους. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.

Και τι μένει να κάνει ο Έλληνας;

ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ... γαλάζιο παιδί ή πρασινοφρουρός, μπας και την βολέψει κι αυτός.
ΘΕΩΡΕΙ... καθήκον να δώσει φακελλάκι στον γιατρό που... πρόσεξε την άρρωστη γιαγιά του.
ΚΑΘΕΤΑΙ στον καναπέ του και βλέπει τον... ΛΑΚΗ και γελάει σαν χάχας που τα... ρίχνει (σε ποιούς... σε αυτούς που του λένε προφανώς).
Εναποθέτει τις ελπίδες του στο... ΤΖΟΚΕΡ.
Παρακαλάει τον Βολευτή του να προσληφθεί... 4ωρος στο Supermarket της γειτονιάς μπας και συμπληρώσει κανα ένσημο.
Πίνει τον ΦΡΑΠΕ του... ευτυχισμένος που έχει νομάρχη σαν τον ... Ψωμιάδη.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Και αυτή η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.


Γιατί αν δεν αλλάξει, θα βρεθούν άλλες μαριονέτες, άλλοι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ

ΝΑ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ! ένα μάτσο... διαλέγεις και πέρνεις.

Έτσι Τσίπρα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πρωί χορεύω με τον Τσε στα βουνά της Βολιβίας και το βράδυ πίνω καφέ με επίσημους γδάρτες ονείρων.
Με επισήμους που βίασαν την ελπίδα του ανόθευτου και πραγματικού. Του άδολου και ατόφιου. Του να είσαι εσύ, και όχι κάποιος άλλος. Να πιάνεις την σάρκα σου, τον δικό σου εαυτό, το τώρα της ζωής και της στιγμής και όχι τις ιδέες που χύνονται σαν εμετός υποκρισίας στα βήματα προς την εξουσία και την καριέρα.
Μπούχτισα ευπρέπεια και κυριλίκι. Τάξη και ευσέβεια. Τύπους και κανόνες για το ασθενές της φύσεως.
Το βαρέθηκα και αυτό το ιδεολόγημα περί λαού. Ο λαός και ο λαός.
Ποιος λαός ρε, αυτός που βγάζει αυτούς τους πολιτικούς. Αυτός που καταρρακώνει και εξαθλιώνει τις οποιοσδήποτε μειονότητες, διαφορετικότητες και πάσης φύσεως ιδιαιτερότητες. Ο λαός της μούγκας και της αδιαφορίας. Της κοινωνικής ραστώνης και ωχαδελφιστικής ραθυμίας. Του σφάξε με αγά μου να αγιάσω ή του γύρνα κώλο.
Ένας λαός που στο βάθος του είναι μάζα υπνωτισμένη και καθοδηγούμενη απο το life style της εποχής. Από τις πρωινούδες, μεσιμερούδες και βραδινές σαπουνόπερες.
Εγώ πάντως βαρέθηκα και σιχάθηκα.
Πάει. Αυτό ήταν.
Χάθηκε η ζωή μου φίλε
μέσα σε κίτρινους ανθρώπους
βρώμικα τζάμια
κι ανιστόρητους συμβιβασμούς.
Το 1/3 των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το 20% των παιδιών στην Ελλάδα βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 18.000 άνθρωποι στην χώρα μας, σιτίζονται από την εκκλησία και τους Δήμους.
...Η καθημερινότητα μας γα...ει και εμείς
σφυρίζουμε υπερφλιαρα. .άλλα τι να κάνουμε όπως λέει κι ο ποιητής
ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ