Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΠΑΣΟΚ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΤ. ΡΟΒΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Κύριε υπουργέ,

Επιδίδεστε σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Αυτή η οποία υπονομεύει τη δικαιοσύνη, αυτή η οποία δεν σέβεται τη δικαιοσύνη, είναι η Κυβέρνησή σας. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταγγείλει και καταγγέλλει συγκεκριμένες δικές σας παρεμβάσεις - και προσωπικές και της κυβέρνησής σας - στο χώρο της δικαιοσύνης. Είναι γνωστό ότι οι παρεμβάσεις σας στα θέματα της δικαιοσύνης είναι όχι μόνο κυνικές, αλλά χαρακτηρίζονται από πολιτικό αμοραλισμό.

Μη ρίχνετε, λοιπόν, στην Αντιπολίτευση αυτά τα οποία κάνετε εσείς. Ελέγχετε μέσω μιας μικρής ομάδας δικαστικών λειτουργών - επαναλαμβάνω, μέσω μιας μικρής ομάδας δικαστικών λειτουργών - ή προσπαθείτε να ελέγξετε τα πάντα στο χώρο της δικαιοσύνης και, κυρίως, τις κρίσιμες υποθέσεις που αφορούν την κυβέρνησή σας. Υποκλοπές, απαγωγές, κουμπάροι, ομόλογα, Ζαχόπουλος, SIEMENS, όλα όσα σας αφορούν μπήκαν στο αρχείο.

Εσείς κατευθύνατε εμμέσως τις δικαστικές έρευνες, κύριε υπουργέ. Εσείς προσωπικά! Να σας θυμίσω ότι στις 7 Φεβρουαρίου, εδώ μέσα, σ’ αυτήν την Αίθουσα, είπατε επί λέξει ότι η υπόθεση SIEMENS «αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ». Ήμουν παρών. Οποία σύμπτωση! Και ο κ. Αθανασίου, ο κύριος εισαγγελεύς, στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε, δηλαδή ακολούθησε τις υποδείξεις σας.

Και εσείς ο ίδιος, κύριε υπουργέ, με δηλώσεις σας στις τηλεοράσεις στις 30 Ιανουαρίου 2008 δώσατε συγχωροχάρτι στα κυβερνητικά και υπουργικά στελέχη σας σε σχέση με την υπόθεση Ζαχόπουλου. Οποία σύμπτωση! Και πάλι ο εισαγγελεύς κ. Αθανασίου κατέληξε στα ίδια συμπεράσματα με εσάς. Ξέρετε, αυτές οι συμπτώσεις πείθουν ότι η κυβέρνησή σας με χονδροειδή τρόπο ελέγχει και θέλει να συνεχίσει να ελέγχει τη δικαιοσύνη.

Και για να μην σας ξεφύγει τίποτα, για να μην εκλεγεί κάποιος Προϊστάμενος τον οποίο δεν ελέγχετε και χάσετε από τα χέρια σας όλη αυτή την ιστορία με τα σκάνδαλα, έρχεστε τώρα και ομολογείτε ότι θα καταργήσετε το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων. Δηλαδή, σήμερα ομολογείτε ευθέως άλλη μια απαράδεκτη παρέμβασή σας στο χώρο της δικαιοσύνης, το αυτοδιοίκητο. Ένας επιτυχημένος δημοκρατικός θεσμός που συμβάλλει στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που σέβεται τη δικαιοσύνη και τη σέβεται τη δικαιοσύνη ως τον τρίτο πόλο της εξουσίας, στα δικά σας χέρια και επί των δικών σας ημερών οδηγείται στην κατάργηση.

Η ευθύνη που αναλαμβάνετε, κύριε υπουργέ, εσείς προσωπικά, αλλά φυσικά και η κυβέρνησή σας είναι τεράστια. Δεν είμαι βέβαιος κατά πόσο εσείς προσωπικά είστε θερμός υποστηρικτής ή όχι της κατάργησης του αυτοδιοίκητου των Δικαστηρίων. Η Κυβέρνηση είναι σίγουρα αυτή η οποία απεργάζεται όλα αυτά τα οποία γίνονται στο χώρο της δικαιοσύνης - και επαναλαμβάνω η κυβέρνησή σας και όχι η Αντιπολίτευση, γιατί εσείς έχετε τις δυνατότητες, εσείς έχετε τους διαύλους, εσείς έχετε τους μηχανισμούς. Αναλαμβάνετε λοιπόν τεράστια ευθύνη ιστορική, πολιτική και νομική απέναντι στον τόπο και απέναντι στη δικαιοσύνη με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: