Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ενα παλιο κειμενο... 1ος του 2009! δυο χρονια μετα δεν αλλαξε τιποτα...

Η Ελλάδα ως χώρα, ηταν πάντα η χώρα των ελλειμματων. Από την εποχή που ανεξαρτητοποιήθηκε.

Εγινε ανεξάρτητο κράτος με δανεικά, πέρασε 2-3 πτωχεύσεις με δανεικά, πέρασε από εθνικές καταστροφές - όπως η μικρασιατική καταστροφή - με δανεικά, από κατοχές με δανεικά, έναν εμφύλιο, μια χούντα και την αποκατάσταση της δημοκρατίας πάλι με δανεικά... και συνεχίζει ώς σήμερα, να ζει με δανεικά.

190 χρόνια δανεικών....

Σαφώς η οικονομία μιας χώρας είναι τεράστιο ζήτημα... όμως το έλλειμμα στην οικονομια δεν ειναι "ανακάλυψη" αυτής της χώρας και μόνο. Ελλειμμα έχουν όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου.

Το ζητούμενο είναι αν αυτό το έλλειμμα δημιουργείται για να υπάρξουν οι προοπτικές ανάπτυξης ενός λαού ή απλά για να κλείσει "τρύπες" που αφήνουν πίσω τους καταστροφές, "μεγάλες ιδέες", εθνοσωτήρες πάσης φύσεως και πολιτικές της αρπαχτής και των συμφερόντων.

Το 74, ξεκίνησε η εποχή της μεταπολίτευσης... η απόφαση ενός λαού να ζήσει ειρηνικά - με τις διαφορετικότητες που εμπεριέχει - με ένα συγκεκριμένο μοντέλο διακυβέρνησης, το δημοκρατικό. Το σύνθημα ήταν συγκεκριμένο : ΨΩΜΙ φώναξε ο μεροκαματιάρης, ΠΑΙΔΕΙΑ ο νέος, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ο κατατρεγμένος...

35 χρόνια τώρα, συνεχίζουν να δημιουργούνται ελλείμματα στην οικονομία αυτής της χώρας... έλλειμμα για την αποκατάσταση της δημοκρατιας και την εισοδο στην ΕΟΚ, έλλειμμα για την μείωση της ψαλίδα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών, έλλειμμα για την ΟΝΕ, έλλειμμα ... και για την αυξηση της ψαλίδας μεταξύ φτωχών και πλουσίων στην συνέχεια...

Μ αυτό το έλλειμμα λοιπόν μάθαμε να ζούμε... με το "σφιγμένο ζωνάρι"...

Και φτάσαμε στο σήμερα... η χώρα μας - λέει - δανείζεται πάλι 28.000.000.000 ευρώ... για να ανταπεξέλθει στην... παγκόσμια οικονομική κρίση για κάποιους, στην εσωτερική κρίση για κάποιους άλλους.

Τι σημαίνει αυτό το δάνειo; Ο κάθε Έλληνας (περίπου 11.000.000) θα "δανειστεί" 2.545,45 ευρώ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: