Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

12ο συμποσιο Συμης - Ομιλια SEGOLEN ROYAL κατα την τελετη ληξης

Καλησπέρα σε όλους. Στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ. Βλέπουμε τα μέλη, υπάρχουν και κάποιοι τουρίστες και θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Παπανδρέου που μας συγκέντρωσε και μας έβαλε να δουλέψουμε.

  Νομίζω ότι εκπροσωπώ όλους εδώ όσους εργάστηκαν απ' όλο τον κόσμο για τέσσερις ημέρες εδώ και βλέπουμε σε ποιο βαθμό εντυπωσιαστήκαμε απ' αυτή τη δουλειά και θα ήθελα εδώ να πω στον Γιώργο Παπανδρέου ότι χάρη στο Ίδρυμα Παπανδρέου μπορέσαμε να συναντηθούμε άνθρωποι με διαφορετικές ιδιότητες και αρμοδιότητες και αυτό είναι πολύ σπάνιο, να δούμε ένα μεγάλο πολιτικό ηγέτη όπως τον Γιώργο Παπανδρέου που ελπίζω ότι θα είναι ο επόμενος αρχηγός της κυβέρνησης αυτής της καταπληκτικής χώρας.

  Είναι πραγματικά πολύ σπάνιο να βλέπουμε έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη να βρίσκει τον χρόνο να εργάζεται πολύ σκληρά, με πολύ ταπεινότητα επίσης, διότι το να ακούει όλους αυτούς τους ειδικούς που ήρθαν σε αυτό το νησί, οι οποίοι έχοντας φθάσει στην κορυφή είναι πρόθυμοι να μάθουν από τους άλλους. Νομίζω ότι χρειάζεται μια πολύ μεγάλη διαθεσιμότητα και εξυπνάδα για να το κάνει κανείς.

  Και πραγματικά θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής, να τιμήσω τον τρόπο που το κάνει. Και γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή ζούμε μια κοινωνική, οικονομική, οικολογική κρίση, μια κρίση πολιτισμών επίσης, μια κρίση αξιών, μια κρίση κανόνων και είναι πολύ σημαντικό να δούμε αν απ' αυτή τη κρίση θα προκύψει κάτι καλύτερο, ή κάτι χειρότερο.

  Και εμείς οι πολιτικοί υπεύθυνοι που ουσιαστικά έχουμε δεσμευθεί στην πλευρά της αριστεράς, πιστεύουμε ότι η ευθύνη να βγάλουμε το καλύτερο από κάθε άνθρωπο, έτσι ώστε, ο καινούργιος κόσμος που θα προκύψει απ' αυτή την κρίση, να είναι ένας κόσμος δίκαιος και πιο αλληλέγγυος. Να είναι ένας κόσμος που δεν θα υπάρχουν πλούσιοι, όπως σήμερα που γίνονται οι πλούσιοι συνεχώς πλουσιότεροι και οι φτωχοί που γίνονται συνεχώς φτωχότεροι. Και δε θα υπάρχουν πλούσιοι γιατί οι πλούσιοι θα έλξουν προς τα πάνω τους πιο φτωχούς και θα υπάρχει μια φοβισμένη μέση κοινωνική τάξη.

  Ελπίζουν ότι θα ζήσουν καλύτερα από τους γονείς και τους παππούδες τους, διότι υπάρχει βεβαίως μια σταδιακή εξέλιξη της ποιότητας ζωής. Διότι τα παιδιά δεν πρέπει να φθάνουν να ζουν χειρότερα από τους γονείς. Έτσι λοιπόν αισθάνονται πολύ καταπιεσμένοι. Και αν υπάρχει τέτοιο μεγάλο ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές, εγώ δεν νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την πολιτική.

  Νομίζω αντίθετα, ότι έχουν απογοητευθεί από την αποτελεσματικότητα της πολιτικής. Και ταυτόχρονα υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής. Και γι' αυτό το λόγο να συσκεφθούμε μαζί να σκεφθούμε μαζί, γιατί ζούμε σε ένα πολύπλοκο κόσμο και θα πρέπει να βγάλουμε από το κουτί της γνώσης. Ακούσαμε τι μας είπαν οι κοινωνιολόγοι οι οποίοι μιλούν σαν φιλόσοφοι.

  Έτσι λοιπόν και ο λαός έχει λόγο σ' όλα αυτά. Δεν υπάρχουν ειδικοί που έχουν την τεχνική γνώση, που είναι σε πολύ καλά πανεπιστήμια και από την άλλη μεριά υπάρχουν οι πολίτες που δεν έχουν δικαίωμα να λένε τίποτα. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό είπαμε στο πλαίσιο αυτού του Συμποσίου και πραγματικά ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανανεώσει και θα αναδιαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ. Είναι επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και σας βεβαιώ ότι αυτός την συντονίζει και αυτός εισήγαγε το θέμα της δημοκρατίας σε αυτή τη συζήτηση. Διότι ότι γίνεται χωρίς το λαό κάποια στιγμή θα στραφεί εναντίον του κόσμου.

  Έτσι η πολιτική της αριστεράς θα πρέπει να είναι τέτοια που να ασχολείται με τα κοινά. Θα πρέπει να καθορίσουμε την ιδανική κοινωνία που θέλουμε να ζήσουμε. Θα πρέπει να απελευθερωθεί κάθε άτομο και αυτή η απελευθέρωση θα πρέπει να συνδυάζει το ατομικό και το συλλογικό θα πρέπει ο καθένας να έχει την ελευθερία να επιλέγει την ζωή του, να διαλέγει τις αρχές που θα μεταφέρει στα παιδιά του, θα πρέπει να καθορίζει το πλαίσιο που θέλει να ζει η οικογένειά του και θα πρέπει επίσης να υπάρχει αλληλεγγύη που θα προσφέρει εκπαίδευση, θα προσφέρει στέγαση, τη δυνατότητα μετακίνησης, την δυνατότητα προσωπικής καλλιέργειας.

  Θα ήθελα να τελειώσω με αυτό και θα δώσω την θέση στην μουσική.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: