Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ποινές κάθειρξης σε δράστες του σκανδάλου των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Κασσιμάτης, εκ των βασικών πρωταγωνιστών του μεγάλου σκανδάλου με την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους σχεδόν 60 εκατ. ευρώ από ιδιοκτήτες εταιριών-μαϊμού που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Ο 57χρονος λογιστής, που συνελήφθη το... περασμένο καλοκαίρι έπειτα από πέντε χρόνια αναζητήσεων, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Το δικαστήριο του χορήγησε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ωστόσο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η υπόθεση αφορούσε μία από τις δεκάδες περιπτώσεις του σκανδάλου και ειδικότερα την Α’ ΔΟΥ. Η δε προξενηθείσα ζημιά σε βάρος του Δημοσίου αγγίζει τις 900 χιλιάδες ευρώ.

Για την ίδια περίπτωση καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για απιστία δύο ακόμη εφοριακοί της παραπάνω ΔΟΥ, καθώς επίσης σε κάθειρξη 9 ετών ο ανιψιός του Ν. Κασσιμάτη που φέρεται να είχε διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στο θείο και τους εφοριακούς.

Απολογούμενος, ο Ν. Κασσιμάτης μίλησε για «οργανωμένο κύκλωμα» κατονομάζοντας ως «εγκέφαλό» του μία συνάδελφό του, λογίστρια, η οποία διαφεύγει της σύλληψης. Εξάλλου, είπε ότι η δική του αμοιβή ανέρχονταν σε 5% επί των ποσών της επιστροφής του ΦΠΑ, ενώ η «αμοιβή» των εφοριακών ανέρχονταν σε 30%.

Για το σύνολο της υπόθεσης έχουν καταδικαστεί μέχρι στιγμής οκτώ εφοριακοί, από τους οποίους οι τρεις είναι έγκλειστοι στις φυλακές, καθώς επίσης δέκα ιδιώτες.

Από το enimerwsi.com
Το ερώτημα είναι :
Αυτοί οι οκτώ εφοριακοι.... ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: