Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Εξεταστική για την SIEMENS : Προς ανατροπή στην υπόθεση της Siemens

Ρύθμιση θα καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης για την επιεική μεταχείριση όσων μεταμελημένων συμπράττουν με τη Δικαιοσύνη για την απο-κάλυψη πράξεων διαφθοράς
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει σύντομα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης για την επιεική μεταχείριση όσων μεταμελημένων συμπράττουν με τη Δικαιοσύνη για την αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς ενδέχεται να δώσουν νέα τροπή στις μακρόσυρτες έρευνες του σκανδάλου των «γκρίζων» χρηματοδοτήσεων της Siemens στα δύο μεγαλύτερα κόμματα και σε πολιτικούς στην Ελλάδα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή της Εξεταστικής Επιτροπής, όπου εμφανίστηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα ο Γ. Μαντζουράνης, συνήγορος του κατηγορούμενου στο σκάνδαλο Γ. Σκαρπέλη, τέως υψηλόβαθμου στελέχους του ΟΤΕ, απάντησε ανεπιφύλακτα, σε σχετική ερώτηση, ότι «κάθε κατηγορούμενος αν ψηφιστεί αυτή η διάταξη θα ξανασκεφτεί την υπερασπιστική γραμμή του».

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας δεν πρόσθεσε νεότερα στοιχεία, φροντίζοντας, όμως, να επαναλάβει τις βαρύτατες αιχμές του, κάνοντας λόγο για πολιτική και νομική μεθόδευση με τελικούς ωφελημένους τους πολιτικούς στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, το όνομα των οποίων συνδέθηκε αρνητικά με μεγάλες προμήθειες της εταιρείας.

Αυτή τη φορά, πάντως, παράλληλα με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του ανακριτή του σκανδάλου Ν. Ζαγοριανού και του προϊσταμένου του, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, αρκετοί βουλευτές έδειξαν ενδιαφέρον όταν τον άκουσαν να δηλώνει ότι «υπάρχει ομάδα δικαστών με ισχυρή αντικοινοβουλευτική αντίληψη». Η ομάδα αυτή, όπως εξήγησε, «θεωρεί τη Ν.Δ. αριστερίστικο κόμμα!» και κινήθηκε με «ιδεολογικό κίνητρο, προκειμένου να απαξιωθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς».

Επιλογή

Κατά τον κ. Μαντζουράνη, ο κ. Ζαγοριανός «επελέγη επειδή ήταν ο πιο χειραγωγούμενος», και «με δεδομένες σχέσεις» με την κορυφή της ιεραρχίας, ενώ ως απόδειξη της πολιτικο-δικαστικής μεθόδευσης, προκειμένου να μην ανοίξει ποτέ αυτή η υπόθεση, επικαλέστηκε το γεγονός ότι το σκάνδαλο κατατμήθηκε δικαστικά χρονικά προκειμένου να ενοχοποιηθεί μόνο το ΠΑΣΟΚ και όχι κατά αντικείμενο, δηλαδή την έρευνα των συμβάσεων του ΟΤΕ, του ΟΣΕ και την προμήθεια των συστημάτων «Ερμής», Patriot και C4i.

Για τον κ. Σανιδά υποστήριξε ότι έδωσε δείγματα γραφής στις υποθέσεις μείζονος πολιτικού ενδιαφέροντος στις οποίες αναμείχθηκε, όπως του Βατοπεδίου και των άγονων γραμμών, επισημαίνοντας ότι ασκούσε ασφυκτικό έλεγχο στους υφισταμένους του. Κι ακόμα επανέλαβε ότι στο ημερολόγιο της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, Αθανασίας Τσάκαλου, βρέθηκαν μόνο τα ονόματα των μελών της οικογένειας Μητσοτάκη και του Α. Τσοχατζόπουλου.

Aπό την Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: