Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ν. Μανασής: Με έδιωξαν από τον ΟΤΕ λόγω Siemens

Υπαινιγμοί του πρώην προέδρου του Οργανισμού κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή

Υπαινιγμούς ότι επαύθη από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ το 2002 εξαιτίας ενεργειών του οι οποίες ήταν προς το συμφέρον του οργανισμού στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με τη Siemens διατύπωσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο ο κ. Ν. Μανασής .

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ κατά τη διετία 2000-2002, επί κυβερνήσεως Σημίτη, ο οποίος είχε έλθει τότε σε σύγκρουση με τον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρ. Βερελή, φέρεται να κατέθεσε ότι αφενός όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του βρήκε την επίμαχη σύμβαση να εκτελείται και αφετέρου ότι, ενεργοποιώντας τη ρήτρα περί ανταγωνιστικότητας των τιμών, πέτυχε να τις μειώσει κατά το ήμισυ.

Μάλιστα φέρεται να υποστήριξε ότι προετοιμάζοντας τον προϋπολογισμό του 2002 και διαπιστώνοντας ότι στις αποθήκες του οργανισμού υπήρχε ανενεργό υλικό, περιόρισε στο ήμισυ τις αγορές που προβλέπονταν στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με τη Siemens, υπαινισσόμενος ότι εξ αυτών των ενεργειών του επαύθη από τον κ. Βερελή.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο κ. Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών επί ΠαΣοΚ κ. Α. Μαντέλη , το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση του λογαριασμού με τον κωδικό «Rocos», ενώ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Π. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Δ. Παπούλια , πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ επί ΠαΣοΚ, ότι κατέθεσε ψευδώς στην Επιτροπή ότι δεν γνώριζε τίποτε για τη δικαστική διερεύνηση για τα «μαύρα ταμεία» σε σχέση με την επίμαχη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Μάλιστα, όπως έλεγε σε δημοσιογράφους, προτίθεται να ζητήσει «να συλληφθεί ο μάρτυρας για ψευδή κατάθεση».

Από το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: