Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Προκήρυξαν διαγωνισμό για... κότερα

Εν μέσω κρίσης η ηγεσία του ΓΕΝ αποφάσισε την απόκτηση δύο VIP σκαφών, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Την ίδια ώρα σκουριάζουν στις αποθήκες 4 ναυαρχικά τζιπ πολυτελείας, που κόστισαν 120.000 ευρώ και θα εκποιηθούν μισοτιμής

Ναυαρχικά κότερα και αστραφτερά τζιπ μεγάλου κυβισμού αγοράζει το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ συνεχίζονται οι επιδοτούμενες ναυαρχικές δεξιώσεις!

Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος», εν μέσω οικονομικής κρίσης στις 3 Μαρτίου -ημέρα ανακοίνωσης των πιο σκληρών οικονομικών μέτρων της μεταπολεμικής περιόδου- το Κέντρο Εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια δύο σκαφών μεταφοράς ανωτάτων αξιωματικών εκτιμώμενου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τη διακήρυξη 362/09 ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 5 Μαΐου του 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9 π.μ. στα γραφεία της ανώτατης επιτροπής προμηθειών (ΑΕΠ) Παπαρηγοπούλου 2 Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ωστόσο, όπως είθισται σε τέτοιου είδους ανοικτούς διαγωνισμούς, η τελική τιμή των VIP ταχύπλοων σκαφών για τη μεταφορά των ναυάρχων θεωρείται βέβαιον ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τον «εκτιμώμενο» προϋπολογισμό των 200.000 ευρώ.

Οι διαδικασίες για την παραπάνω προμήθεια - πρόκληση καθώς και η απόφαση για την προώθηση της προκήρυξης του εν λόγω διαγωνισμού ελήφθη από την προηγούμενη ηγεσία του ΓΕΝ χωρίς να λαμβάνει υπόψη της δύο βασικούς παράγοντες:

- Το μεγάλο πρόβλημα μετακίνησης του απλού προσωπικού του Στόλου από το Πέραμα στον Ναύσταθμο και αντίστροφα που εδώ και μήνες αντιμετωπίζεται με ενοικιαζόμενα σκάφη.

- Την οικονομική κρίση και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για περιστολή των δαπανών και κυρίως αυτές που αφορούν είδη πολυτελείας.

Το ζητούμενο είναι εάν τελικώς η ηγεσία (πολιτική και στρατιωτική) επιτρέψει την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Ηδη η δημοσιοποίηση της προκήρυξης προκαλεί ποικίλα σχόλια στο κατώτερο και ανώτερο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Εκτός από τα ναυαρχικά κότερα παραμένει και το «αγκάθι» των ναυαρχικών τζιπ! Πρόκειται για 4 πολυτελή ντιζελοκίνητα τζιπ τύπου Τσερόκι 3.000 κυβικών το καθένα συνολικού κόστους 120.000 ευρώ.

Είχαν αγοραστεί από την προηγούμενη ηγεσία του ΓΕΝ και τα οποία μετά την κυβερνητική οδηγία για κατάργηση όλων των κρατικών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού παραμένουν με τις ζελατίνες στα υπόστεγα του ΓΕΝ!

Η νέα ηγεσία του ΓΕΝ προσανατολίζεται πλέον να τα εκποιήσει μέσω του ΟΔΔΥ τουλάχιστον στη μισή τιμή απ΄ ό,τι τα αγόρασε...

Στο μεταξύ, «τρικυμία» προκάλεσε στα ανώτατα δώματα του Πολεμικού Ναυτικού προηγούμενη αποκάλυψη του «Εθνους» ότι η νέα ηγεσία του ΓΕΝ μέσα στο γενικότερο πνεύμα οικονομίας εξετάζει το ενδεχόμενο να κόψει το επίδομα των 550 ευρώ για τις «μίνι» ναυαρχικές δεξιώσεις που είθισται να παρατίθενται κάθε χρόνο με τις τακτικές κρίσεις κατά τις τελετές παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων διοικητών.

Μόνο τρεις νέοι ναύαρχοι αποποιήθηκαν το «επίδομα δεξιώσεως», ενώ άλλοι απαίτησαν και το έλαβαν! Ετσι οι δεξιώσεις στο ΓΕΝ και τον Στόλο συνεχίζονται κανονικά σε καθημερινή βάση με τους ανώτατους να τσουγκρίζουν και να πίνουν εις υγεία των «κορόιδων» που επιδοτούν τα ναυαρχικά «drinks»...

Οσο για τους αποστράτους του Ναυτικού φρόντισαν να ανεβάσουν την ...πίεση του Β. Βενιζέλου καθώς κατά την προχτεσινή συνάντηση μαζί τους εξέφρασαν αντιρρήσεις ως προς την δυνατότητα συνδρομής του Ναυτικού Νοσοκομείου στις εφημερίες του ΕΣΥ.

Ο υπουργός Άμυνας με αυστηρό ύφος ξεκαθάρισε στις Ενώσεις Αποστράτων ότι είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία στους πολίτες και να αναλάβουν υποβοηθητικό ρόλο στις εφημερίες των κρατικών νοσοκομείων.

Aπό το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: