Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Διαδήλωση για τον φόρο στην Εκκλησία

«Ο έχων δύο χιτώνας, τους κρατά για τα γεράματα».
«Ο καλός ο Σαμαρείτης, στη χρεοκοπία φαίνεται».
«Πόθεν έσχες Aγιε;».
«Φορολογηθήτω το θέλημά σου».
«Φορολόγηση στην Εκκλησία: Αμήν και πότε».

Επιστρατεύοντας φαντασία και χιούμορ, πολίτες της Θεσσαλονίκης έγραψαν αυτά και άλλα ευρηματικά συνθήματα σε πλακάτ, τα φόρεσαν και διαδήλωσαν χθες το πρωί έξω από τον Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγούδα), κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, προκαλώντας την αντίδραση του μητροπολίτη Aνθιμου που χοροστατούσε σ’ αυτήν.

«Η ενέργεια είναι κομματική. Ξέρω από πού προέρχεται», υποστήριξε ο κ. Ανθιμος για την πρωτοβουλία που διοργανώθηκε μέσω του facebook, με τη συμμετοχή πολιτών όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Μάλιστα, έφυγε χωρίς να συναντήσει τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι, αντίθετα, έγιναν δεκτοί με θετικά σχόλια από την πλειονότητα των πιστών.

Πανό


Σε πανό που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές έκαναν αναφορά στο Αρθρο 4, παρ. 5 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι Eλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και έθεταν το ερώτημα «Ο μητροπολίτης είναι Eλληνας πολίτης;».

Στο εσωτερικό της εκκλησίας, την ίδια ώρα, ο κ. Aνθιμος υποστήριζε στο κήρυγμά του πως η φορολόγηση θα βλάψει το έργο αγάπης και φιλανθρωπίας της Εκκλησίας, ενώ στη συνέχεια σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε ιδιαίτερα υψηλό το ποσοστό που ορίζεται εξαιτίας της ειδικής αποστολής της εκκλησίας και παρέπεμψε στη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Από το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: