Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ελεγχος στους μισθούς των golden boys

Παρέμβαση του Γενικού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ελεγχθούν οι συμβάσεις και οι μισθοί των golden boys σε Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ, ΕΡΤ και ΟΤΑ

Με παρέμβαση του Γενικού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργου Σχοινιωτάκη, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών όλοι οι μισθοί της τελευταίας εξαετίας, για προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και υψηλόβαθμους υπαλλήλους του Δημόσιου, των ΔΕΚΟ, των ΟΤΑ, της ΕΡΤ, των ανεξάτητων αρχών και όλων των άλλων φορέων που επιχορηγούνται από το κράτος και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Ο κ.Σχοινιωτάκης ζητεί συγκεκριμένα να γίνει ο απαραίτητος διαχειριστικός έλεγχος και εφόσον διαπιστωθεί ότι στελέχη ή υπάληλλοι λάμβαναν μισθό που ξεπερνά το ύψος του μισθού του προέδρου του Αρείου Πάγου (6.090 ευρώ και με επιδόματα 9.799 ευρώ), τότε θα κληθούν να επιστρέψουν στο δημόσιο ταμείο τα χρήματα, γιατί οι αμοιβές τους είναι παράνομες και αντισυνταγματικές.

Επίσης, με την παραγγελία, ζητείται να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών αλλά και οι προμήθειες που καταρτίστηκαν από τους συγκεκριμένους φορείς, ώστε να διαπιστωθεί αν έγιναν με νόμιμο διαγωνισμό και αν όλες οι προμήθειες άνω του 1 εκατ. ευρώ υποβλήθηκαν προηγουμένως για έλεγχο νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στο μικροσκόπιο και... η Μύκονος!

Ο κ.Σχοινιωτάκης ζήτησε ακόμη την διενέργεια ελέγχου σε όλα τα εστιατόρια και κλαμπ της Μυκόνου για φοροδιαφυγή, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εφορία Μυκόνου μείωσε πρόστιμο που είχε επιβάλει σε εστιατόριο από 2 εκατ. ευρώ σε 3.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι συστηματικά δεν εξέδιδε αποδείξεις στους πελάτες του.

Στο έγγραφο του κ. Σχοινιωτάκη γίνεται αναφορά και σε δεύτερο εστιατόριο του νησιού το οποίο διέθετε δύο ταμειακές μηχανές, μια κανονική, δηλωμένη στην Εφορία, και μια δεύτερη που βρισκόταν σε διπλανό οίκημα, από την οποία εκδιδόταν το μεγαλύτερο μέρος των αποδείξεων.

Τέλος, ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία του προϊσταμένου και όλων των υπαλλήλων-ελεγκτών της ΔΟΥ Μυκόνου.
Από το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: