Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Προσγειώνονται οι αποζημιώσεις

Και τους απολυμένους της Ολυμπιακής θα πλήξει η γενικευμένη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, όσοι από τους απολυμένους μεταταγούν στο Δημόσιο θα αμείβονται πλέον με τις αποδοχές της νέας θέσης τους και όχι με τους μισθούς που έπαιρναν στην παλιά εταιρεία.
Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς οι περισσότεροι απολυμένοι ανέμεναν ότι στις θέσεις όπου θα τοποθετηθούν θα αμείβονται με τους μισθούς που εισέπρατταν στην Ολυμπιακή.
Η απόφαση που ελήφθη από τους υπουργούς Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και τους υφυπουργούς Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, όπως είναι φανερό δημιουργεί καινούργια δεδομένα για το πρόβλημα των απολυμένων της Ολυμπιακής, ενώ συνοδεύεται από ακόμη μία απόφαση, η οποία προβλέπει ότι στους απολυμένους θα καταβληθούν τμηματικά οι οφειλόμενες αποζημιώσεις αφού όμως προηγουμένως υπάρξει ενδελεχής έλεγχος.
Στόχος του ελέγχου είναι να διαπιστωθεί αν οι αποζημιώσεις που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση με τους απολυμένους κατά τη μεταβίβαση της εταιρείας στον επιχειρηματικό όμιλο ΜΙG είναι εναρμονισμένες με τα ισχύοντα στη χώρα γι΄ αυτές τις περιπτώσεις.
Το σύνολο των αποζημιώσεων, αν δεν υπάρξουν αλλαγές με βάση τους ελέγχους, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 255 εκατ. ευρώ, ποσό «εξωπραγματικό» (σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε στη χθεσινή σύσκεψη) για τις δεδομένες αντοχές της ελληνικής οικονομίας και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, η οποία πιέζεται ασφυκτικά από τα πρόσφατα μέτρα. Δεν μπορούμε να σκορπάμε χωρίς φειδώ τα χρήματα του ελληνικού λαού που με τόσο κόπο συγκεντρώνει το κράτος προκειμένου να σταθεί στα πόδια της η ελληνική οικονομία».
Σε σχέση με τις τμηματικές αποζημιώσεις, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν προκαταβολές από τις αποζημιώσεις, σε μηνιαία βάση και με γνώμονα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων της παλιάς Ολυμπιακής.
Πρόκειται για περίπου 1.000 υπαλλήλους οι οποίοι θα λάβουν αποζημιώσεις περίπου 15.000 ευρώ.
Αντίθετα, όπως φαίνεται θα την «πληρώσουν» οι περίπου 450 πιλότοι και οι περίπου 100 υψηλόμισθοι υπάλληλοι της Ολυμπιακής, οι αποζημιώσεις των οποίων- σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην σύσκεψη- ανέρχονται σε πάνω από... 40 εκατ. ευρώ!
Από τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: