Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Το μπατζανάκι

Μετα την πρόσφατη απόφαση της κεντρικής διοικησης της SIEMENS AG να πουλήσει ουσιαστικά το πιο ιστορικό και το μεγαλυτερο σε τζίρο τομέα της, το COM στη NOKIA (διατηρεί σε πρώτη φάση το 50%, αλλά το πολύ σε 1 χρόνο θα περιέλθει στη ΝΟΚΙΑ το 100%), η εταιρία στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει τα άτομα που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρία.

Για κάποιους το νέο σχήμα μπορεί να αποτελέσει μια νέα ευκαιρία, για τους περισσότερους πιστεύω οτι είναι ενας καλός τρόπος, το κόστος των απολύσεων, που σίγουρα θα ακολουθήσουν, να το φάει η νέα εταιρία (πάγια τακτική της ΣΗΜΕΝΣ διεθνώς).

Ο χριστοφοράκος που σίγουρα μετά από αυτές τις εξελίξεις αποδυναμώνεται δεδομένου οτι χάνει ένα μεγάλο κομμάτι (2/3) του συνολικού τζίρου της ΣΗΜΕΝΣ, λόγω ΟΤΕ και της σχεδόν μέχρι πρότινως μονοπωλιακής σχέσης που υπήρχε, ειδικά δε μετά την εξαφάνιση από την αγορά της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ενισχύσει τους άλλους τομείς που διατηρεί η ΣΗΜΕΝΣ στην Ελλάδα, όπως τον ενεργειακό τομέα, τα ιατρικά μηχανήματα και τα οπλικά συστήματα.

Τι θέλω;

Ουσιαστικά δεν θέλω με τίποτα να αφήσω τη ΣΗΜΕΝΣ και να πάω σε ένα καινούργιο σχήμα με αβέβαιο μέλλον και με μια τηλεπικοινωνιακή αγορά παγωμένη τουλάχιστο για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Η πρόταση που θα σου κάνει είναι να πάω και αν δούμε οτι δε παει το νέο σχήμα εκεί, θα τον φέρω πίσω (μπορεί στο μεταξύ να έχει φύγει και ο ίδιος από τη ΣΗΜΕΝΣ).

Θα του πεις οτι μια τέτοια λύση σε βρίσκει εντελώς αντίθετο δεδομένου οτι επιθυμείς και εσύ – όπως κι εγώ – να παραμείνω στη ΣΗΜΕΝΣ.

Εξάλλου μπορείς να του πεις οτι ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια, παρότι δεν είδα ούτε τις αναβαθμίσεις ούτε τις αυξήσεις του εξευτελιστικά χαμηλού μισθού μου, που σου είχε πανηγυρικά προαναγγείλει σε κάποιο κάλεσμα, που τον είχες συναντήσει πριν από κάποια χρόνια, συνέχισα τόσο με τις δικές μου γνωριμίες όσο και με τις πόρτες που κατά καιρούς μου άνοιγες εσύ – όποτε σου το ζητούσα – να βοηθάω την εταιρεία, είτε αυτό αφορούσε στις τηλεπικοινωνίες, είτε στα ιατρικά, στην ενέργεια κλπ...

Εδώ μπορείς να του αναφέρεις οτι είναι απαράδεκτο να του ζητάτε ραντεβού πχ με τον Μανιατάκη (είναι το πιο πρόσφατο), να σας το κλείνει εντός 24 ωρών, να συνοδεύει τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο γεν. διευθυντή και μετά ουδείς να τον ενημερώνει μέσα από την εταιρεία, για τις περαιτέρω ενέργειες, αντιθέτως να ενημερώνεται εντελώς τυχαία από τον ίδιο τον Μανιατάκη ότι το έργο τελικά θα προχωρήσει.

Τέλος πες του οτι σχετικά είχα αποστείλει και αρκετές επιστολές προς τη διέυθυνση προσωπικού, όπου εξέφραζα και γραπτώς την επιθυμία μου να μεταπηδήσω σε άλλο τομέα, ειδικά σε αυτόν των ιατρικών μηχανημάτων, αλλά πάντοτε το θέμα μου σκόνταφτε στο γεγονός οτι ήμουνα το πιο δυνατό χαρτί της ΣΗΜΕΝΣ στον ΟΤΕ και δεν θα έπρεπε να μετακινηθώ (ο ίδιος τα έλεγε αυτά) (από όσο ξέρω σύντομα αδειάζει η θέση του οικονομικού διευθυντού ιατρικών μηχανημάτων).

Επίσης τους είχα αναφέρει κατ’ επανάληψη οτι είναι απαράδεκτο το όνομά μου να μην εμφανίζεται πουθενά στο κεντρικό οργανόγραμμα της εταιρίας που είναι και ο μόνος τρόπος να φανείς στη Γερμανία.

Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του, τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει οτι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και οτι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό.

Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει οτι μιλάμε συχνά και οτι γνωρίζεις πάρα πολλά.

Σε ευχαριστώ πολύ
Δεν σου γράφω άλλα, νομίζω οτι είναι αρκετά

Το κινητό του είναι
6944370368

Δεν υπάρχουν σχόλια: