Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Καλπάζει η διαφθορά

Ενας θαυμαστός κόσμος κακοδιαχείρισης, γραφειοκρατίας και διαφθοράς αποτυπώνεται και στην έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον προϊστάμενο της Αρχής κ. Λέανδρο Ρακιντζή.

Η έκθεση αφορά περιστατικά και υποθέσεις του 2009.

Συνολικά από την υπηρεσία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας διοίκησης εξετάστηκαν 981 υποθέσεις και 8080 πόθεν έσχες.

Και πάλι πρωταθλητής στη διαφθορά ανεδείχθησαν οι δήμοι και οι κοινότητες, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι νομαρχίες και ο στενός δημόσιος τομέας, ενώ ως προς τη γεωγραφική τους διασπορά τα περισσόρτερα φαινόμενα κακοδιαχείρισης εντοπίζονται και πάλι στην περιφέρεια Αττικής.

Οι κραυγαλέες περιπτώσεις είναι αρκετές και προκλητικότατες και σε αυτήν την έκθεση.

Υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού και μέλος της Επιτροπής που διαχειριζόταν τις υπερωρίες των εργαζομένων στο συγκεκριμένο υπουργείο, βρέθηκε από την εξέταση του «πόθεν έσχες» να έχει καταθέσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ (3 δισ. δρχ). Μάλιστα όταν ξεκίνησε η εις βάρος του έρευνα φρόντισε να βγει στη σύνταξη.

Γυναίκα υπάλληλος του υπουργείου Υγείας αποδείχτηκε «υπερδραστήρια» καθώς συμμετείχε και πληρωνόταν από 31 επιτροπές.

Πανεπιστημιακός γιατρός, εργαζόμενος στο Λαϊκό Νοσοκομείο μόλις συνταξιοδοτήθηκε πήρε 400 φακέλους ασθενών του και τους μετέφερε παρανόμως σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο που εργαζόταν. Επενέβη ο εισαγγελέας.

Μετά την τραμ ΑΕ αποδεικνύεται ότι και η Κτηματολόγιο ΑΕ είχε προχωρήσει σε 39 παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου οι οποίες και εξετάζονται.

Οργιο επιτροπών και υποεπιτροπών ανακαλύφθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Γενικός Επιθεωρητής εντόπισε πάμπολλες επιτροπές που υποβοηθούσαν το έργο των Ολυμπιακών Αγώνων αρκετά χρόνια μετά τη λήξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος. Μάλιστα είχαν συσταθεί και άλλες επιτροπές για την υποβοήθηση του έργου των... προηγούμενων επιτροπών.

Στο μικροσκόπιο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει μπει επίσης η εγκύκλιος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κύριου Μπεζα, με την οποία δεν φορολογούνταν έσοδα από αφανείς πηγές. Η εγκύκλιος εκτιμάται ως εξόφθαλμα φωτογραφική. Ενημερώθηκε δε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος και έδωσε εντολή για την απόσυρσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: