Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στο 2011 βλέπει ο Παπαδήμος

Ο Λουκάς Παπαδήμος, τέως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού, δήλωσε στο Bloomberg πως η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σταδιακά στην οικονομική ανάπτυξη το 2011. Απέκλεισε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

"Στην πορεία του επόμενου έτους, αναμένουμε βαθμιαία επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης" δήλωσε ο κ. Παπαδήμος σε χθεσινή συνέντευξή του στις Βρυξέλλες.

"Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θεωρείται επιλογή. Δεν είναι επιλογή για καμία χώρα της Ευρωζώνης". "Νομίζω πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές όταν ωριμάσει ο καιρός" δήλωσε ο κ. Παπαδήμος.

"Το 2011 είναι ένας χρόνος στη διάρκεια του οποίου αναμένω ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών, οπότε η πιθανότητα επιστροφής στις αγορές είναι υψηλή".

Στο μεταξύ οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί στο να αγοράσουν ελληνικό χρέος. Η πρόσθετη απόδοση που ζητούν για αγορά 10ετών ελληνικών ομολόγων ήταν συγκριτικά με τα γερμανικά ομόλογα αυξημένη χθες στις 863 μονάδες. Την εποχή της κορύφωσης της κρίσης και πριν την διάσωση της χώρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στις αρχές Μαΐου, είχε ανέβει στις 965 μονάδες.

Αν και οι προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης στην Ελλάδα ήταν "πραγματικά εντυπωσιακές" μέχρι τώρα, "οι αγορές και οι επενδυτές θέλουν ακόμη να πεισθούν ότι θα συνεχισθεί η πραγματική εξυγίανση" δήλωσε ο Παπαδήμος. Ωστόσο, "στο βαθμό που το αποτέλεσμα θα γίνεται πιο ορατό, θα υπάρχει αισθητή αλλαγή και στην αντιμετώπιση της χώρας εκ μέρους των χρηματοπιστωτικών αγορών".


Από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: