Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αστυνομικοί σε κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων

Κύκλωμα που είχε εγκαταστήσει παράνομο εργοστάσιο κατασκευής λαθραίων τσιγάρων στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής εξάρθρωσε η αστυνομία. Συνελήφθησαν 20 άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διενεργήθηκε σήμερα το πρωί στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή κλιμακίου του ΣΔΟΕ για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε εγκαταστήσει παράνομο εργοστάσιο κατασκευής λαθραίων τσιγάρων.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αστυνομικοί. Ειδικότερα συνελήφθησαν τρεις αξιωματικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και ένας αστυφύλακας που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες που περιήλθαν, μέσω του Οργανισμού κατά του Λαθρεμπορίου (OLAF), στο ΣΔΟΕ και στη Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, από τον Μάρτιο του 2010, σχετικά με παράνομη κατασκευή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων σε χώρες της Ευρώπης, ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση της οργάνωσης η οποία κατέληξε με την σημερινή ευρεία αστυνομική επιχείρηση.

Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα στο χώρο του παράνομου εργοστασίου, έχει βρεθεί πλήθος λαθραίων πακέτων τσιγάρων, μεγάλες ποσότητες καπνού και υλικών συσκευασίας.

Επίσης βρέθηκε όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός κατασκευής και τυποποίησης των πακέτων.


Από την καταμέτρηση που διενεργούν τα στελέχη του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι η αξία των διαφυγόντων φόρων και δασμών, μέχρι αυτή τη στιγμή της έρευνας, ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν οκτώ δικαστικοί λειτουργοί, δεδομένου ότι έγιναν ταυτόχρονα 13 έρευνες σε σπίτια και οικήματα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στην Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.

Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα στα σπίτια, διαμερίσματα κ.λπ. των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν βρεθεί ένα περίστροφο, τρία πιστόλια και δύο κυνηγετικές καραμπίνες.

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Σε ότι αφορά τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα και παράλληλα για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Aπό το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: