Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Έθεσα το πρόβλημα της οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό, δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Συνέχεια στις δηλώσεις σχετικά με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος, σύμφωνα με το Mega, ανέφερε ότι είχε θέσει το ζήτημα σε Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος ήταν αυτός.

Από το Βήμα

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Mega, o Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι ανέφερε σε Έλληνα πρωθυπουργό το γεγονός ότι η οικονομία θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα, αλλά έλαβε την απάντηση «κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα».

Ο επικεφαλής του Eurogroup αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιον πρωθυπουργό εννοούσε.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup είχε παραδεχτεί ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν και περίμεναν ήδη από το φθινόπωρο του 2008, από τη στιγμή που κατέρρεε η Lehman Brothers, ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα.

«Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι το συζητούσαμε: οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ ο ίδιος -για τις προοπτικές για αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό και το αποκαλούμε ελληνική κρίση» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον στα πλαίσια της συνάντησης του ΔΝΤ.

Όπως εξήγησε ο κ.Γιούνκερ, γνώριζε και ο ίδιος ότι «η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα. Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα», παραδέχτηκε.


Σημειώνω εδώ ότι :

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2004 ο Γιούνκερ έγινε ο ημιμόνιμος Πρόεδρος της ομάδας των 12 Υπουργών Οικονομικών από τις χώρες που υιοθέτησαν το ευρώ για νόμισμα των χωρών τους (EUROGROUP), δίνοντάς του το προσωνύμιο ο «κύριος ευρώ».

Aπό τον Απρίλιο του 2004, Πρωθυπουργός στην Ελλάδα ήταν... ΑΥΤΟΣ!


Γιατι παρατηρείται προσπαθεια να τα ρίξουν αλλού κάποιες σουπιές ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: