Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Προς τον κύριο Κορκονέα

Aπό το πρωί, από την στιγμή που ανάρτησα την είδηση της τιμωρίας σας κε Κορκονέα, αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να αναρτήσω την φωτογραφία σας μαζί με το κείμενο.

Αποφάσισα να μη το κάνω.

Αποφάσισα να δείξω - έστω μ' αυτό τον τρόπο - τον σεβασμό μου απέναντι στην οικογένειά σας, απέναντι κυρίως στα παιδιά σας, τα οποία φαντάζομαι περνούν αυτά τα χρόνια, φοβερά δύσκολες καταστάσεις.

Όλον αυτόν τον καιρό, όσο διαρκούσε η δίκη σας, απέφυγα εσκεμμένα να δημοσιοποιήσω οποιαδήποτε σκέψη μου για αυτήν, την υπερασπιστική σας γραμμή, τις μαρτυρίες και ούτω καθεξής.

Θεώρησα πως ήταν καλό να αφήσω την Δικαιοσύνη να αποφασίσει απερίσπαστη και να μην είναι και η δική μου φωνή, φωνή μίσους και κατακραυγής, παρόλο που - το ομολογώ - πολλές φορές ένοιωσα αυτά τα συναισθήματα, όπως η πλειονότητα των Ελλήνων άλλωστε.

Βλέπετε, αυτή η σφαίρα δεν τρύπησε απλά ένα νεανικό κορμί, τραυμάτισε σοβαρότατα την σχέση των Ελλήνων με αυτό που λέγεται οργανωμένη κοινωνία, έστω με την μορφή που το σύστημα την εννοεί.

Πρέπει να σας πω, θεωρώ την απόφαση του Δικαστηρίου, πέρα για πέρα δίκαιη. Δεν έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές και είμαι ευχαριστημένος που στην περίπτωσή σας, η Δικαιοσύνη λειτούργησε, παρά τα πάμπολλα παλαιότερα παραδείγματα "αθώωσης" αντίστοιχων πράξεων με την δική σας.

Από το πρωί - που έμαθα την απόφαση - όμως, νομίζω πως λυπάμαι επίσης, επειδή όντως η απόφαση είναι πολύ σκληρή, παρότι δίκαιη. Δεν ξέρω αν εγώ θα την άντεχα.

Άλλωστε, πιστεύω πως όσο σκληρή και να ήταν μια καταδίκη σας, πόσο δίκαιη θα μπορούσε να είναι για τον ίδιο τον Αλέξανδρο, όταν έχασε την ζωή του.

Όμως, όταν ο νόμος είναι δίκαιος, όταν ο νόμος τηρείται, ακόμη κι όταν είναι σκληρός, κάνει εμένα, τον διπλανό μου, όλους μας, να σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά πριν προχωρήσουμε σε πράξεις με αποτελέσματα τέτοια όπως η δική σας.

Εσείς - δυστυχώς - υπό την έπαρση της "εξουσίας" την οποία φαντάζομαι πως πιστεύατε ότι είχατε, υπό την γνώση της ατιμωρησίας που σας παρέχει το συστημα, προχωρήσατε σε αυτή την πράξη, παρά την ηλικία σας, τις εμπειρίες της ζωής, το γεγονός ότι ο ίδιος είστε πατέρας, την ενδεχόμενη επαγγελματική σας "εκπαίδευση".

Δεν είχατε αυτή την τύχη, να γνωρίζετε πως η Δικαιοσύνη όταν είναι τυφλή, αποδίδει δικαιοσύνη.

Εύχομαι, η πράξη σας και η άσκηση δικαίου που επήλθε από αυτήν, να αποτελέσει ΓΝΩΣΗ για όλους εμάς τους υπολοίπους. Ιδιαίτερα για όσους ασκούν εξουσία ή είναι όργανά της.

Εύχομαι, ο χρόνος να σας δώσει την ευκαιρία, έστω και τώρα, να σκεφτείτε κάποια πράγματα, να αναθεωρήσετε κάποια άλλα και να βρείτε τελικά την γαλήνη, την γνώση και την συνείδηση, απέναντι στις ερινύες που πιστεύω πως θα σας κατατρέχουν για καιρό ακόμη.

Ευχομαι στα παιδιά σας, να βρουν την δύναμη ωστε να γίνουν σωστοί και αξιοπρεπείς πολίτες, να έχουν την τύχη - όπως όλοι οι Έλληνες - να ζήσουν κάποια στιγμή σε μια δίκαιη και ανθρώπινη πολιτεία.

Παραθέτω - αντί της δικής σας φωτογραφίας - αυτή του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ζητώντας του εγώ ο ίδιος - ώς μεγαλύτερός του - συγνώμη, γιατί δεν καταφερα να βάλω ένα έστω ληθαράκι, να κάνω την κοινωνία λίγο πιο δίκαιη, ώστε να του δώσει την δυνατότητα να ζήσει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του μέσα σ' αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: