Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Υπόθεση Siemens - Ας την παρακολουθήσουμε

Από το Εθνος
της ΜΑΙΡΗΣ ΜΠΕΝΕΑ

Νέοι μάρτυρες πρόκειται να διαβούν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου μέσα στην εβδομάδα και δεν αποκλείεται ανάμεσά τους να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Ανώτατες δικαστικές πηγές υποστήριζαν ότι -αναπόφευκτα- θα σταλούν νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε δικαστικές Αρχές άλλων χωρών, που θα αφορούν πρόσωπα από τους ήδη 21 κληθέντες ως υπόπτους αλλά και νέα πρόσωπα.

Η «Μystras Holding LΤD»

Δεν αποκλείεται να αφορούν τα αναφερόμενα στην αίτηση που έχει υποβάλλει (4 Ιουνίου) στον κ. Αθανασίου εκ των υπόπτων ο Δημήτρης Σκαρπέλης, πρώην μεγαλοστέλεχος του ΟΤΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ζητάει:

«Να υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες Αρχές του Αγίου Βικεντίου και να ζητηθεί να γνωστοποιηθούν στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές τα ονόματα των διοικούντων, των εταίρων και των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «Μystras Holding LΤD», για να αποκαλυφτεί ο τυχόν εναγκαλισμός υπόπτων στην ερευνώμενη υπόθεση και πολιτικών προσώπων, μολονότι στο με αριθμό...... συμβόλαιο του Συμβολαιογράφου Αθηνών...... το οποίο περιέχεται στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία, εμφανίζεται ως πληρεξούσιος της εν λόγω εταιρείας ο Γεώργιος Ι. Μιχαλακόπουλος λογιστής, κάτοικος Αγίων Αναργύρων Αττικής και στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου... του οποίου την κλήση και εξέταση αιτούμαι...».

Ο ίδιος ζητάει να υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Λιβερία σχετικά με την Martechnik Bankering L.T.D. «για να αποκαλυφθεί η αιτία μεταβίβασης μεγάλων χρηματικών ποσών από τις εταιρείες «Ρlaced Blue Corp.» και «fairways», που φέρονται να ελέγχονται από τον κ. Μ. Χριστοφοράκο και να έχουν διακινήσει μαύρο χρήμα για «ωφέλιμες πληρωμές», μολονότι σε διάφορα ναυτιλιακά έγγραφα ως νόμιμος εκπρόσωπος εμφανίζεται ο Β. Τυρογαλάς, του οποίου την κλήση και εξέταση αιτούμαι».

Ο Δ. Σκαρπέλης ζητάει επίσης να κληθούν από τον κ. Αθανασίου η Ε. Δενδρινού, σύζυγος υπόπτου στην υπόθεση της Siemens και πέντε ακόμη πρόσωπα, που φέρονται να συνδέονται με «περίεργες συμβάσεις με αρμενικές εταιρείες», «χρήσιμες πληρωμές στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και επιτάχυνση σύναψης συμβάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα».

Η επίσκεψη στον εισαγγελέα

Δεν είναι τυχαίο ότι, μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις για τα τιμολόγια Μητσοτάκη, την περασμένη Παρασκευή, εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας Debevoise - Plimpton που διενεργεί ανακρίσεις για λογαριασμό της γερμανικής Siemens, μαζί με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, που εκπροσωπεί τον γερμανικό κολοσσό, εμφανίστηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, του παρέδωσαν έναν φάκελο με νέα στοιχεία. Το περιεχόμενο των έγγραφων που κατατέθηκαν δεν έχει γνωστοποιηθεί σε κανέναν, ούτε και στους συνηγόρους της υπόθεσης, αφού η Δικαιοσύνη έσπευσε να κλείσει τη «στρόφιγγα» της πληροφόρησης ακόμη και για τους δικηγόρους των προσώπων που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου.

ΝΕΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Ο Δημήτρης Σκαρπέλης με αίτησή του στον εισαγγελέα ζητάει: «να υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στις Αρχές του Αγίου Βικεντίου σχετικά με την εταιρεία «Μystras Holding LΤD», ώστε να αποκαλυφτεί ο τυχόν εναγκαλισμός υπόπτων στην ερευνώμενη υπόθεση και πολιτικών προσώπων.

«ΨΑΞΤΕ 6 ΠΡΟΣΩΠΑ»

Ο Δ. Σκαρπέλης ζητάει επίσης να κληθούν από τον κ. Αθανασίου η Ε. Δενδρινού, σύζυγος υπόπτου στην υπόθεση της Siemens και πέντε ακόμη πρόσωπα, που φέρονται να συνδέονται με «περίεργες συμβάσεις με αρμενικές εταιρείες», καθώς και για «υπέρογκα ποσά που κατατέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: