Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

Παπανδρέου - «Τέλος στις προσωπικές σημαίες»
Δεν επέλεξα εγώ την επιστροφή στην εσωστρέφεια, ξεκαθαρίζει ο Γ.Παπανδρέου

«Δεν χρωστά κανείς σε κανέναν. Δεν διάλεξα εγώ να ξαναμπούμε σε μια εσωστρέφεια που μπορεί να ευνοήσει αντικειμενικά την κυβέρνηση της ΝΔ.» Με τη φράση αυτή ο Γ.Παπανδρέου δίνει τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Mιλώντας στα Νέα της Τρίτης ο κ. Παπανδρέου τονίζει: «Αυτό που θέλω και απαιτώ είναι να συζητάμε για την ακρίβεια και την καθημερινότητα του πολίτη και τις ευθύνες της ΝΔ -όχι να μιλάμε σήμερα πάλι για τις σχέσεις και ιεραρχίες του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε μία κίνηση που δημιούργησε ερωτηματικά για την πολιτική βούληση και τη στόχευσή μας. Όμως ή θα το «ξεχνούσα»- υιοθετώντας την αντίληψη ότι κανείς δεν φέρει ευθύνη για το τι λέει και κάνει στο Κίνημά μας- ή θα το αντιμετώπιζα με τη σοβαρότητα που συνάδει για ένα κίνημα που διεκδικεί την εξουσία. Όπως και έκανα.»

Παράλληλα, σημειώνει ότι είχε πάντα στενή συνεργασία με τον Κώστα Σημίτη, που σε πολλούς τομείς έφερε συγκεκριμένα και θετικά αποτελέσματα, όπως την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Αναρωτιέται, ωστόσο, «γιατί ένας πρώην πρωθυπουργός θέλει να κάνει κινήσεις που τον εκθέτουν προσωπικά; Διότι άλλο σοβαρή πολιτική συζήτηση και άλλο μια δημόσια επιστολή διαφοροποίησης και άρνησης συμμετοχής στην ομόφωνη κατάθεση πρότασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα σενάρια για νέο κόμμα ή ανατροπή του: «Με ενδιαφέρει αποκλειστικά το μέλλον του τόπου και τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Δεν έχω τον χρόνο ούτε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με σενάρια αστυνομικού ή συνωμοσιολογικού τύπου. Αλλες είναι οι προτεραιότητές μου.»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές, απαντά: «Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος των διαγραφών- διότι πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να υπηρετούμε με την ίδια αγωνία το δημόσιο συμφέρον.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: