Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Τι θα γίνει με τα Καρτέλ; Απαντήσεις τώρα!

Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του μικρομεσαίου απεργού πείνας, ο οποίος διαμαρτύρεται για την προστασία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Κυβέρνησης προς τα καρτέλ!

Κροκοδείλια αποδεικνύονται τα ...δάκρυα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την κυριαρχία των καρτέλ και στάχτη στα μάτια των μικρομεσαίων τα δήθεν μέτρα της εναντίον τους, σύμφωνα με Ερώτηση που κατέθεσαν ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου και Δημήτρη Βαρβαρίγο προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Υγείας. Η Ερώτηση κατατέθηκε σε σχέση με τον ευρισκόμενο στην 30η μέρα απεργίας πείνας κ. Τενέζο, του οποίου η ζωή βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο! Ο κ. Τενέζος διαμαρτύρεται για την προστασία προς τα καρτέλ που παρέχουν ακριβώς αυτοί που έπρεπε να τα κυνηγούν: η Επιτροπή Ανταγωνισμού και φυσικά η Κυβέρνηση. Η Ερώτηση των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει ως ακολούθως:

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούσαν βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές πιέσεις που τους έχει οδηγήσει η αναποτελεσματική οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και τους οδηγεί ουσιαστικά στο κλείσιμο. Η έλλειψη ανταγωνισμού σε πολλούς τομείς της οικονομίας, όπως της προμήθειας πρώτων υλών, έχουν στραγγίσει πολλές υγιείς επιχειρήσεις και εξαθλιώνουν τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά τους επιχειρηματίες, όπως στην περίπτωση του Θεόδωρου Τενέζου, ο οποίος διανύει την 27η μέρα απεργία πείνας έξω από το κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διαμαρτυρόμενος για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής η οποία εθελοτυφλεί στις ανεξέλεγκτες δράσεις των καρτέλ.

Ο Θεόδωρος Τενέζος εδώ και 2,5 χρόνια κατήγγειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Κυβέρνηση το σκληρό ελληνικό καρτέλ του χάλυβα, που κατέστρεψε την επιχείρησή του, η οποία πρόσφερε δουλειά άμεσα η έμμεσα σε 200 οικογένειες, ήταν πρότυπο αυτόνομης ανάπτυξης, ενώ η ίδιοι παρείχαν προστασία στο συγκεκριμένο καρτέλ των μεγαλοβιομηχάνων.  

Αιτήματα του εν λόγω απεργού είναι:

· Η άμεση απομάκρυνση των μελών της Επιτροπής πού έχουν μηνυθεί στη δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

· Σταμάτημα της συγκάλυψης του καρτέλ και αληθινή πλήρης έρευνα της καταγγελίας του τώρα.

· Αλλαγή αυτής της Επιτροπής Ανταγωνισμού τώρα πριν οδηγήσει σε παρόμοιες καταστάσεις και άλλους μικρομεσαίους 

· Προστασία όλων των μικρομεσαίων - θυμάτων των καρτέλ και μονοπωλίων

Επειδή σε κάθε περίπτωση η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού από τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην αγορά προϋποθέτει την καθημερινή επαγρύπνηση και δράση του Υπουργείου και των ελεγκτικών και ρυθμιστικών μηχανισμών και ιδιαίτερα απαιτούν την πλήρη ενεργοποίηση του νομικού πλαισίου περί ανταγωνισμού

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Γιατί αφήνεται ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην αγορά, στα χέρια των καρτέλ, ευνοώντας ουσιαστικά την ακρίβεια και την κερδοσκοπία και οδηγώντας σε αδιέξοδο χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες;

2. Ποια μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να μπει τέλος στην ασύδοτη κατάσταση που επικρατεί σ’ ορισμένους τομείς της αγοράς;

3. Τι θα πράξει ο αρμόδιος Υπουργός με τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού;

4. Με δεδομένο ότι μετά από 27 μέρες απεργίας πείνας κινδυνεύει η ζωή του απεργού, τι προτίθεται να κάνει ο αρμόδιος Υπουργός;»

Την Ερώτηση απευθύνουν στην Ελληνική Βουλή οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου (Ν.Ηρακλείου), Μάρκος Μπόλαρης, (Ν.Σερρών) , Δημήτρης Βαρβαρίγος (Ν.Ζακύνθου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: