Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 12ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

Αγαπητοί φίλοι, καλώς ήρθατε στο 12ο Συμπόσιο της Σύμης, που πραγματοποιείται φέτος στη Σκιάθο.  

  Η φετινή ήταν μια αποφασιστική χρονιά για την ελληνική πολιτική ζωή. Είχαμε τις Eυρωεκλογές, οι οποίες αντανακλούν την διεθνή κατάσταση, όπως είναι κατανοητό. Δεν είναι μόνο η ευρωπαϊκή ψήφος, αλλά και η τοπική, η εθνική ψήφος. Και οι πολίτες της Ελλάδας επιθυμούν την αλλαγή.

  Αυτό ήταν ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα από τις Ευρωεκλογές και εμείς ελπίζουμε και παλεύουμε για πρόωρες εθνικές εκλογές, διότι αισθανόμαστε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία, η οποία δεν είναι καθόλου θετική για τον Ελληνικό λαό. Ίσως έχουμε πρόωρες εκλογές και, ελπίζουμε ότι, αυτή τη φορά θα τις κερδίσουμε. 

  Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν, ώστε το συμπόσιο της Σύμης να μπορέσει να μας βοηθήσει να πληροφορηθούμε, να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εμβαθύνουμε τη σκέψη μας, για το τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα. Έχουμε το Πρόγραμμά μας φυσικά, το οποίο έχουμε αναπτύξει και καταρτίσει. Αλλά αυτό που εσείς θα φέρετε, με την εμπειρία και τη γνώση σας, με τη φιλία και την κατανόησή σας, μετά από πολλές συναντήσεις μας στην Ελλάδα, νομίζω ότι θα βοηθούσε πάρα πολύ μια μελλοντική σοσιαλιστική κυβέρνηση.

  Και γι' αυτό, σε πολλές από τις απογευματινές μας συνεδρίες, θα προσκαλέσουμε μερικούς από τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα ανταλλάξουν απόψεις με εσάς, για την οικονομική κατάσταση, για ζητήματα Δημοκρατίας, κλιματικής αλλαγής και άλλα.

  Φέτος, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, αν και πάντοτε είναι ιδιαίτερη, όταν καλωσορίζουμε τους νέους συμμετέχοντες στην οικογένεια της Σύμης. Υπάρχουν πολλοί νέοι συμμετέχοντες, ακόμη και από οικογένειες που υπάρχουν εδώ από παλιά. Για τους νέους συμμετέχοντες, θα ζητούσα από τους παλαιότερους, τους πιο έμπειρους, να αγκαλιάσουν τους νέους συμμετέχοντες και να τους βάλουν στην παρέα μας, έτσι ώστε να βιώσουν αυτή την υπέροχη εμπειρία. Θα ήθελα λοιπόν να καλωσορίσω και όλους εσάς.

  Πέρσι, είχαμε μια θετική διαμαρτυρία εκ μέρους της νέας γενιάς, η οποία ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή στις συζητήσεις αυτές, αλλά και χρόνο για τις δικές της συζητήσεις και τις απόψεις της. Γι' αυτό το λόγο, ζήτησα από μερικούς από αυτούς τους νέους να συνευρεθούν, να συζητήσουν και να μας προτείνουν κάποιες ιδέες, ιδιαίτερα για θέματα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτύου. Έτσι, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις επαφές μας μαζί σας τα επόμενα χρόνια, αλλά και να βελτιώσουμε τη διαδικασία δικτύωσής μας με τη νέα γενιά.

  Όπως έχετε δει, πολλά από αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν πριν από 12 χρόνια και τώρα είναι πλέον ενήλικες. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τους έχουμε μαζί μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουν ενεργά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, για ακόμη μία φορά, και να σας ευχηθώ τα καλύτερα

Σήμερα, περνάει η Ελλάδα μια ιδιαίτερη κρίση. Το βιώνουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες σχεδόν σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Κρίση οικονομική, κρίση πολιτική, κρίση θεσμών, κρίση αξιών, κρίση σε ό,τι αφορά και εθνικά μας θέματα. Υπάρχει μια τεράστια ανασφάλεια, γιατί βλέπουμε μια κυβέρνηση που αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Δεν έχει σχέδιο, δεν έχει βούληση, δεν έχει το σθένος, το κουράγιο, τη φαντασία, τις ιδέες, τις προτάσεις για να πάει η χώρα μπροστά.

Βλέπουμε και εξελίξεις που μας ξαφνιάζουν, διότι είναι καινούργιες για τη χώρα μας, όπως η αύξηση της εγκληματικότητας σε ένα βαθμό που πραγματικά έχει δημιουργήσει τεράστια κρίση στην ελληνική κοινωνία, όπως και οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις απαγωγές που είχαν γίνει.

Έχουμε τη συγκέντρωση πλούτου σε λίγους, εξουσίας, μέσων ενημέρωσης, έχουμε ένα σύστημα το οποίο περνά από μια βαθιά κρίση.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε βαθιές τομές, γνωρίζοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν, τα προβλήματα που υπάρχουν και έχοντας την αποφασιστικότητα που χρειάζεται.

Με αυτή τη συνάντηση εδώ, μας δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την εμπειρία, τη γνώση τόσων σημαντικών προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο, πολιτικών, αλλά και της διανόησης, της οικονομίας, του πολιτισμού, των πράσινων κινημάτων, της δημοσιογραφίας, του πνευματικού κόσμου, που θέλουν να συμβάλουν στις προσπάθειες της χώρας μας, στις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ, στις προσπάθειες των προοδευτικών πολιτών, να αλλάξουμε πορεία.

Ξέρουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε πορεία. Το ξέρουμε κι εμείς. Ξέρουμε κι εμείς πια, μετά τις Ευρωεκλογές, ότι το θέλει ο Ελληνικός λαός και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία.

Μου δίνεται λοιπόν σήμερα η ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετέχουν σε αυτό το 12ο Συμπόσιο της Σύμης, που γίνεται στη Σκιάθο, όπου και θα αξιοποιήσουμε όλες αυτές τις ιδέες για την Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ για ακόμη μία φορά και σας καλωσορίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: