Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

"Σχεδιασμένη δράση"

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΚΚΕ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό για τα θέματα που ανακύπτουν από τη «νέα γρίπη» και να κατατεθούν από την αντιπροσωπεία οι προτάσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα.

  Η κα Παπαρήγα, μιλώντας για το θέμα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είχε τονίσει ότι «πρέπει να υπάρχει σχεδιασμένη δράση και όχι σενάρια επί χάρτου» σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό που λέμε σύστημα οργανωμένης δημόσιας υγείας και επάνω εκεί να παίρνονται και τα έκτακτα μέτρα». 

  «Πρέπει τα έκτακτα μέτρα να εκδηλώνονται σε ένα οργανωμένο σύστημα δημόσιας υγείας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται όλος ο πληθυσμός. Θα σας πω ένα απλό πράγμα: Δεν υπάρχει κάπου καταχωρημένο πόσοι ακριβώς -όχι αν υπάρχουν ευπαθείς ομάδες- ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες» σημείωσε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

  «Αν αρχίσει ο καθένας να βλέπει υποκειμενικά το θέμα, εκεί δημιουργείται ο πανικός. Εδώ χρειάζεται ένα σύστημα δημόσιας υγείας και ακόμα και ατομική καταχώρηση. Είπατε προηγουμένως και είναι σωστό, λένε τα παιδιά είναι ζώνη υψηλού κινδύνου. Μάλιστα, μόλις βήξει το παιδί θα το κρατήσεις στο σπίτι να μην πάει στο σχολείο, να μην πάει στον παιδικό σταθμό. Πρέπει να κάτσει και ο γονιός μαζί του, κανένας γονιός δεν αφήνει το παιδί, ενώ πρώτα με ένα βήχα, ακόμα και με δέκατα και με λίγο πυρετό το έστελνε στον παιδικό σταθμό, τι να κάνει; Τώρα όμως εφόσον υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος, μέχρι να δει το πόρισμα αν είναι ή δεν είναι η γνωστή γρίπη… Άρα πρέπει να υπάρχουν και άδειες».

  Τέλος η κα Παπαρήγα ανέφερε πως πρέπει να βρεθούν λύσεις για τον ανασφάλιστο πληθυσμό, όπως π.χ. οι μετανάστες και τα παιδά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: