Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Τζογάρουμε ...

Αν ανατρέξει κανείς στο επίσημο portal του ΠΑΣΟΚ αυτή την στιγμή, θα δεί στην πρώτη του σελίδα εκτεταμένη αναφορά στο θέμα της γρίπης που προβληματίζει την παγκόσμια και φυσικά την ελληνική κοινωνία.

Υπάρχει κατ' αρχήν αναδημοσιευμένη η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (30/5/2009) που αφορά την παρουσίαση του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ για το κοινωνικό κράτος και κατ' επέκταση (και) για την υγεία.

Υπάρχει επίσης το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων.

Υπάρχει - τέλος - η ΕΠΙΣΤΟΛΗ που απέστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου προς τον Πρωθυπουργό, βασικά σημεία της οποίας είναι η ΑΠΑΙΤΗΣΗ για "ένα πλήρες εθνικό σχέδιο, και σωστή ενημέρωση, που να αφορά την προστασία της υγείας των πολιτών, την κατάσταση και την ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού" και η ΠΡΟΤΑΣΗ για την ΑΜΕΣΗ σύσταση και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ "σε διαρκή βάση Διυπουργικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της νέας αυτής απειλής για την δημόσια υγεία και για το συντονισμό όλων των απαραίτητων κινήσεων και αποφάσεων".

Παράλληλα, στο ΠΑΣΟΚ, υπήρξε πολύωρη κοινή συνεδρίαση των τομέων (πέραν αυτού της υγείας) με παρουσία σχετικών με το θέμα τρίτων φορέων (εκτός ΠΑΣΟΚ) αλλά και έγκριτων επιστημόνων, όπου και αποφασίστηκε, σοβαρά και τεκμηριωμένα, το ΠΑΣΟΚ να παρακολουθεί το ζήτημα της νέας γρίπης προς όφελος της υγείας των πολιτών, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας, με την δημιουργία ομάδας διαχείρισης η οποία θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις.

Αλλωστε, αποτέλεσμα αυτής της συνεδρίασης είναι οι προτάσεις που εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου με την επιστολή του στον Πρωθυπουργό.

Σε όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός απαντά με δική του - απαντητική - επιστολή.

Είναι - νομίζω - χαρακτηριστική η στάση και το πνεύμα αντιπαράθεσης που επιλέγει η κυβέρνηση (και σ' αυτήν την περίπτωση) για να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση, γι αυτό καλό είναι κανείς να την διαβάσει...

"... αποδεικνύετε είτε άγνοια είτε πρόθεση κομματικής προσέγγισης" ...

"... γιατί αγνοείτε ακόμη και τη λειτουργία Διυπουργικής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσα για πρώτη φορά στις 2 Μαΐου 2009 (!!!)" (σημ. αποτελεί και την τελευταία που υπάρχει έως σήμερα - περασαν 3 μηνες δηλαδή - καθώς στην ιδια επιστολή υπάρχει η "πρόθεση" σύγκλησής της για δεύτερη φορά την επόμενη εβδομάδα) ...

"... ο ισχυρισμός σας ότι η Χώρα μας είναι, δήθεν, «περισσότερο ευάλωτη» βρίσκονται εκτός πραγματικότητας" ...

Στήν απάντηση του Πρωθυπουργού, υπάρχει επίσης αναφορά για "συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων για την ενημέρωση τόσο των ευπαθών ομάδων όσο και του συνόλου του πληθυσμού"...

Ανέτρεξα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας για να ενημερωθώ κι εγώ για αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο... δράσης, και βρήκα - πέραν μιας απάντησης του γραφείου τύπου του υπουργείου στο ΠΑΣΟΚ, στο πνεύμα της επιστολής Καραμανλή φυσικά - το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ (που έλεγε και ο Πάγκαλος κάποτε και τον ... κατακρίναμε για αυτό...).

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για ενημερωτικό υλικό, ανακοινώσεις από ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ και οδηγίες όλη αυτή την περίοδο, παρά μόνο η "ενημέρωση" των κορακιών των ΜΜΕ.

Βέβαια, σύμφωνα πάντα με τον Πρωθυπουργό, "Αυτή η στάση σας (του Παπανδρέου δηλαδή) σήμερα αδικεί και την ωριμότητα της Κοινωνίας, το κύρος των επιστημόνων μας και την ικανότητα των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και τις εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών"...

"ωριμότητα της κοινωνίας" ... Είναι φοβερό, σε τί συζητησεις έχω συμμετάσχει, όλες επιπέδου καφενείου (να είναι καλά η έλλειψη ενημέρωσης, που ο Έλληνας πολίτης δυστυχώς ΔΕΝ θεωρεί δικαίωμά του και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κράτους απέναντί του, ώστε πραγματικά να την απαιτήσει και αναλώνεται έτσι και αναμασά - για άλλη μια φορά - ό,τι βλακεία του πασσάρουν τα κανάλια).

"κύρος των επιστημόνων" ... καμιά διαβούλευση μεταξύ τους ως τώρα, υπό την αιγήδα του κράτους, παρά μόνο αποσπασματικές τοποθετήσεις γιατρών επι του θέματος, πολλές φορές με διάσταση απόψεων μεταξύ τους που μπερδεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

"ικανότητα των αρμόδιων υπηρεσιών" ... εδώ... πάμε πάσο όλοι! Είμαστε σίγουροι ότι ο ΙΚΑΝΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ της χώρας, θα μας προστατεύσει για μια ακόμη φορά επαρκώς!

"εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών" ... σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων, στο ερώτημα αν είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πανδημία γρίπης, αναφέρει πως "Στο Παγκόσμιο Σχέδιο Ετοιμότητας κατά της Γρίπης η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει έξι φάσεις συναγερμού ετοιμότητας. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο επίπεδο συναγερμού 5" ...

Κατα τ' άλλα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, "είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται αβασάνιστα υιοθέτηση ακραίων σεναρίων" !!!

Τώρα εμείς, ΗΣΥΧΟΙ οτι όλα πανε καλά, μπορούμε ελεύθεροι απο άγχη και φοβίες, να τζογάρουμε...

Φέτος το καλοκαίρι... θα καούμε ζωντανοί απ' τις φωτιές ή θα ψωφάμε σαν τα κοτόπουλα (για την ακρίβεια γουρούνια) ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: