Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Έκτακτο συνέδριο στον ΣΥΝ

Έγινε δεκτή η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.


Τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του Συνασπισμού εντός τριών μηνών σύμφωνα με το καταστατικό, αποφάσισε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του κόμματος κατά πλειοψηφία.

Κατά τη διήμερη έντονη συζήτηση εκφράστηκαν απόψεις υπέρ ή κατά του συνεδρίου και τελικά έγινε δεκτή η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή του προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα, από τις σχέσεις του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον τους, την αντιπολιτευτική τακτική, τη λειτουργία των τάσεων, μέχρι τις εκλογές για τον Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλει να διαλύσει πέντε μύθους που δημιουργήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ ή συζητούνται στον κόσμο της αριστεράς. Ειδικότερα:

1. Δεν αμφισβητείται η γραμμή, η ηγεσία, ο πρόεδρος, άρα γιατί να γίνει συνέδριο. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το χειρότερο και από την αμφισβήτηση του προέδρου είναι η υπονόμευσή του ή η διάδοση φημών ότι επιδιώκει να δημιουργήσει μια δική του τάση εντός του ΣΥΝ. Αναφερόμενος έμμεσα στον κ. Αλαβάνο αλλά και σε άλλα στελέχη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είχε ανάγκη της αλληλεγγύης πολλών όταν δέκα ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας αμφισβητήθηκε έντονα, κάτι που δεν έγινε.

2. Η πάλη των γενεών. Υπήρξαν τοποθετήσεις που έκαναν λόγο για πάλη των γενεών εντός του ΣΥΝ, σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, τις οποίες και απέρριψε, λέγοντας ότι όσοι νέοι έχουν αναλάβει τομείς ευθύνης εκτελούν κατά τρόπο άψογο τα καθήκοντά τους.

3. Πάλη των τάσεων. Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε σκέφθηκε ή τοποθετήθηκε υπέρ της κατάργησης των τάσεων, η λειτουργία των οποίων κατοχυρώνεται από το καταστατικό. Το θέμα είναι, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι η δημοκρατική λειτουργία των τάσεων είναι προϋπόθεση για τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και τα συλλογικά όργανα να έχουν τον τελευταίο λόγο.

4. Δεν υπάρχει ατζέντα για το συνέδριο. Ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις επικρίσεις ότι δεν υπάρχει επαρκής ατζέντα για να γίνει έκτακτο συνέδριο, τονίζοντας ότι οι πολιτικές εξελίξεις, το πρόγραμμα, οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποτίμηση των εκλογικών αναμετρήσεων είναι επαρκείς λόγοι.

5. Ότι ο ΣΥΝ είναι κόμμα που συγκροτείται από την ΕΑΡ και τα πρώην στελέχη του ΚΚΕ. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το 1990 δεν έχει σχέση με το σήμερα και ότι από τότε συνέβησαν πολλά στην αριστερά και σήμερα ο ΣΥΝ έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να γίνει υπέρβαση των δυσκολιών και όλοι να συμβάλλουν για την έξοδο από την κρίση και όχι για την ανακύκλωση της κρίσης και να τεθεί το κόμμα σε δημιουργική κίνηση.

Επίσης, ζήτησε από την ΚΠΕ να γίνει νέα συνεδρίαση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου για να εγκρίνει τις θέσεις για το συνέδριο και πρότεινε ως επικεφαλής της Επιτροπής για τις θέσεις τον Γιάννη Δραγασάκη και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Εντός των ημερών θα αποσαφηνιστούν τα θέματα σχετικά με τις διαδικασίες προς το συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: