Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

«Θα πληρώσουν οι φοροφυγάδες»

Γιώργος: «Θα υπάρξουν νέα μέτρα για όσους δεν πλήρωναν μέχρι σήμερα»

Σαφές μήνυμα προς τους φοροφυγάδες, αυτή τη φορά από την Ινδία, έστειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη λήψη νέων μέτρων που θα έχουν στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής

O Πρωθυπουργός, σε ερώτηση των «ΝΕΩΝ» κατά στη διάρκεια συνομιλίας που είχε με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στο Νέο Δελχί, απάντησε καταφατικά στο εάν θα υπάρξουν νέα βάρη μέσα στο 2010.

«Ναι, θα υπάρξουν για εκείνους που πρέπει να πληρώνουν και δεν πληρώνουν σήμερα» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι μέριμνα της κυβέρνησής του είναι η προστασία των αδύναμων και οικονομικά ασθενέστερων.

Για να καταστήσει μάλιστα σαφές ότι η επιβολή των νέων μέτρων θα αφορά μόνο όσους πρέπει να πληρώσουν, ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε δύο φορές ότι το νέο πακέτο στοχεύει αποκλειστικά σε αυτούς που αποφεύγουν συστηματικά να πληρώνουν αυτά που οφείλουν να αποδώσουν στο ελληνικό κράτος.

Μιλώντας για μια ακόμη φορά με δραματικούς τόνους, ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι εάν δεν προχωρήσουν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα, «δεν θα δούμε φως».

Ρυθμίσεις στο Φορολογικό

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού έλεγαν χθες ότι ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά προανήγγειλε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα θα περιληφθούν ρυθμίσεις που θα εστιάζονται στη φορολογική συμπεριφορά πολιτών με υψηλά εισοδήματα, ακόμη και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες (πχ. γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, τεχνίτες) που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα αποσκοπώντας στην φοροαποφυγή.

«Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος με τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας» δήλωσε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τις ανακοινώσεις του την περασμένη Τρίτη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι ήταν επώδυνο και για τον ίδιο να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση αυτών των μέτρων, όπως για παράδειγμα την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ωστόσο έστειλε μήνυμα και σε όσους αντιδρούν λέγοντας πως «οι αλλαγές πρέπει να γίνουν και θα γίνουν υπέρ του πολίτη». Ισχυρή παρουσία της Ελλάδας

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι συνεργάτες του που τον συνοδεύουν στην Ινδία θέλησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και τα αρνητικά σχόλια που προκαλούν τα συνεχή ταξίδια του στο εξωτερικό.

Είναι ενδεικτικό πως η επίσημη δήλωση του κ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας άρχισε με τη φράση πως η ισχυρή παρουσία της Ελλάδας διεθνώς είναι πάντα χρήσιμη, πόσω μάλλον τώρα που η χώρα διέρχεται μια κρίση και η Ινδία είναι μια αναδυόμενη δύναμη στο πολιτικό στερέωμα.

Παράλληλα, συνεργάτες του Πρωθυπουργού διαβεβαίωναν πως οι επαφές του κ. Παπανδρέου στο εξωτερικό εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης του κύρους της χώρας και εμβάθυνσης των σχέσεών της και με άλλα κράτη, καθιστώντας κατανοητό πως η Ελλάδα αναζητεί και νέες συμμαχίες.

Αυτό επιβεβαίωσε εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου λέγοντας στους δημοσιογράφους πως η Ινδία είναι μια χώρα στρατηγικής σημασίας και η Ελλάδα δεν αναπτύσσει σχέσεις μόνο με παραδοσιακούς συμμάχους, γι΄ αυτό θα ακολουθήσουν κι άλλα ταξίδια του στο εξωτερικό και σε χώρες με τις οποίες δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στενή συνεργασία.

Πάντως, πρωθυπουργικοί σύμβουλοι διευκρίνιζαν χθες ότι το ταξίδι Παπανδρέου στο Νέο Δελχί δεν σχετίζεται με αναζήτηση χρημάτων. «Δεν ήρθαμε εδώ για ζητήσουμε χρήματα, για να πάρουμε δάνεια» έλεγαν, τονίζοντας ωστόσο πως η Ινδία είναι μια «αναδυόμενη χώρα» με την οποία η Ελλάδα θέλει να ενδυναμώσει την οικονομική της συνεργασία.



Από τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: