Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Μεγάλες ξένες επενδύσεις

Η Λούκα Κατσέλη αποκάλυψε ότι ως τον Μάρτιο θα ανακοινωθούν μεγάλες επενδυτικές συμφωνίες με ξένα κεφάλαια στη χώρα μας, μετά και την ψήφιση του νέου νομικού πλαισίου τον Φεβρουάριο. «Ξεμπλοκάρει» το ΕΣΠΑ


Από το βήμα της ημερίδας «τράπεζες και οικονομία, το επόμενο βήμα» η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αποκάλυψε ότι «μεγάλα επενδυτικά προγράμματα υπάρχουν για τη χώρα μας και ήδη γίνονται συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις τον επόμενο μήνα». Διευκρίνισε μάλιστα ότι πρόκειται για πέντε ως επτά ξένες άμεσες επενδύσεις από μεγάλα παραγωγικά σχήματα.

Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα η πολυπλοκότητα της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση και ίδρυση επιχειρήσεων, είπε η υπουργός και προσέθεσε ότι η απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων θα επιτευχθεί με νέο νομοθέτημα που ετοιμάζεται εντός του Φεβρουαρίου.

Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει προωθηθεί στη Βουλή και το δεύτερο σκέλος της προσπάθειας που αφορά τη μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η Ελλάδα το το δεύτερο εξάμηνο φέτος να ανέβει αρκετές θέσεις στη διεθνή κατάταξη ως προς την ανταγωνιστικότητα.

«Ξεμπλοκάρει» το ΕΣΠΑ

Σχετικά με το φλέγον θέμα του ΕΣΠΑ και της πορείας υλοποίησής του, η κ.Κατσέλη ανέφερε ότι σε δύο εβδομάδες ολοκληρώνεται η απλούστευση των διαδικασιών για το ξεμπλοκάρισμα των πόρων, ενώ επιδιώκεται και η «περιφερειοποίηση» των πόρων στο πλαίσιο της αλλαγής των προτεραιοτήτων του.

Εντός Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθούν και οι προγραμματικές συμβάσεις με τα υπόλοιπα υπουργεία και ακολούθως μεταξύ υπουργείων και περιφερειών, «ώστε τα χρήματα στο μέλλον να πιάνουν τόπο».

Σε ότι αφορά στο ξεμπλοκάρισμα πόρων που δεν έχουν ''παγώσει'' η υπουργός ανέφερε ότι ήδη έχουν εξοφληθεί προς τους δικαιούχους τα κονδύλια για συμβάσεις που είχαν υπογραφεί μέσω κεντρικών υπηρεσιών και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα εξοφληθούν και οι υπόλοιπες.

Για τον κλάδο των μελετών και την υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ η υπουργός σημείωσε ότι και γιαυτό τον κλάδο επιδιώκεται στο πλαίσιο της αναθεώρησης να ξεμπλοκαριστεί.


Από το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: