Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Παρακολούθηση της Ελλάδας από τον Λ. Παπαδήμο προτείνει η Γερμανία

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμο, να αναλάβει την παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.
Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε τον έλληνα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουκά Παπαδήμο, για να αναλάβει το ευρωπαϊκό αξίωμα της παρακολούθησης της εφαρμογής των μέτρων για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει αύριο Πέμπτη.

Η εφημερίδα γράφει επικαλούμενη ευρωπαϊκές πηγές και πηγές που πρόσκεινται στη γερμανική κυβέρνηση, ότι ο συντηρητικός υπουργός πρότεινε στους ευρωπαίους εταίρους του να διορίσει τον κ. Παπαδήμο, του οποίου η θητεία στην ΕΚΤ λήγει στα τέλη Μαΐου, στη θέση του «επικεφαλής ειδικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο ασκών το αξίωμα αυτό θα παρακολουθεί την υλοποίηση από την Αθήνα του σχεδίου για την εξυγίανση το συντομότερο δυνατό των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν σύνοδο στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, όπου θα πρέπει να συζητήσουν για την Ελλάδα και για μια ενδεχόμενη βοήθεια που θα της προσφέρουν.


Aπό το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: