Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Υπάλληλος-"μπουμπούκι" -του ΙΚΑ συνελήφθη για παθητική δωροδοκία και εκβίαση

Συνελήφθη χθες (24-02-2010) στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, 51χρονος υπάλληλος του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Κορίνθου για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και παράβαση του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη του καλοκαιριού του 2009, ο προαναφερόμενος υπάλληλος του ΙΚΑ Κορίνθου, απαιτούσε εκβιαστικά από επιχειρηματία της περιοχής που δραστηριοποιούνταν σε συστήματα ξηράς δόμησης, κουφωμάτων κλπ, να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 5.700 Ευρώ προκειμένου να μην κατασχεθεί η επιχείρησή του, για υπολειπόμενο χρέος που όφειλε στο ΙΚΑ.

Η σύζυγος του παραπάνω επιχειρηματία, που ρύθμιζε όλες τις εξωτερικές εργασίες της επιχείρησης κατήγγειλε προ λίγων ημερών προφορικά και στη συνέχεια εγγράφως (23-02-2010) τις εκβιαστικές απαιτήσεις του υπαλλήλου στην αστυνομία.

Προσημειώθηκαν τα χρήματα που απαιτούσε ο δράστης και κανονίσθηκε να του παραδοθούν το μεσημέρι της 24-02-2010 σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης. Την ώρα που παρελήφθησαν τα χρήματα επενέβησαν αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: