Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Βατοπέδι - Εμπλοκή της Εξεταστικής Επιτροπής σε διαδικαστικά θέματα

Εγκλωβισμένη σε διαδικαστικά θέματα παραμένει η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Αποτέλεσμα της «εμπλοκής» που έχει παρουσιαστεί είναι να παραμένει η εξεταστική εδώ και μία εβδομάδα χωρίς προεδρείο, οι έρευνες να μην έχουν καν ξεκινήσει, παρά το γεγονός ότι οι προθεσμίες για την υποβολή του πορίσματος είναι ασφυκτικές.

Τα δύο μεγάλα κόμματα μετρούν ήδη... απώλειες, καθώς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε ότι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Αρ. Λαφαζάνης και Δημ. Παπουτσής και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Ν. Δένδιας, πρέπει να εξαιρεθούν εγείροντας «υπόνοιες μεροληψίας», επειδή οι δύο πρώτοι είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στην προηγούμενη εξεταστική, ο δε «γαλάζιος» βουλευτής επειδή «οι πράξεις ή παραλείψεις του ως υπουργού εντάσσονται στο αντικείμενο διερεύνησης της επιτροπής».

«Η ΝΔ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη», λένε στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το αίτημά της για εξαίρεση των δύο κυβερνητικών βουλευτών γύρισε «μπούμερανγκ» για τον κ. Δένδια, που ήταν και ο εμπνευστής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Στη ΝΔ δηλώνουν πως η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου δεν αφορά τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και μέχρι χθες επαναλάμβαναν πως δεν τίθεται θέμα εξαίρεσής του. Από το ΠΑΣΟΚ απαντούν πως η ΝΔ επιδιώκει να εμποδίσει την ομαλή εξέλιξη της έρευνας «πετώντας την μπάλα στην κερκίδα».

Το σκηνικό της πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να μεταφερθεί και στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής την προσεχή εβδομάδα, με την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα, θα εκλεγεί το προεδρείο και θα ξεκινήσουν οι έρευνες.

Από το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: