Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Το Μέγαρο Μαξίμου «δείχνει» το πόρισμα για τις υποκλοπές

Απορίες γεννά η εμφανής πρόθεση «αθώωσης» από την ΕΥΠ των δύο εταιρειών, ενώ δεν αποδίδονται ευθύνες
Το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει το πόρισμα που συνέταξε η ΕΥΠ για την υπόθεση των υποκλοπών, παρ΄ ότι δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και δεν απαντά στα βασικά ερωτήματα. Το πόρισμα της ΕΥΠ για το σκάνδαλο των υποκλοπών αναγνώστηκε χθες σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, χωρίς να πάρουν αντίγραφα του 12σέλιδου κειμένου τα μέλη της ώστε να τηρηθεί το «απόρρητο».

Στελέχη ωστόσο της κυβερνητικής παράταξης που έλαβαν γνώση του περιεχομένου του υποστηρίζουν ότι «το πόρισμα εκθέτει την κυβέρνηση της ΝΔ» και αποκαλύπτει τις «προθέσεις να συγκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο».

Και αναφέρουν ως παράδειγμα τον ισχυρισμό που διατυπώνεται, ότι το «παρείσακτο λογισμικό» μέσω του οποίου έγινε εφικτή η παρακολούθηση τηλεφώνων έκλεισε στις 15 Μαρτίου 2005, δηλαδή μία εβδομάδα αργότερα από τον χρόνο που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, η οποία είχε λάβει γνώση των υποκλοπών στις 8 Μαρτίου 2005, όταν ο πρόεδρος της εταιρείας Vodafone κ. Γ.Κορωνιάς επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον θάνατο του στελέχους της εταιρείας Κώστα Τσαλικίδη .

Εντύπωση επίσης προκάλεσε στους βουλευτές ότι ενώ «απαλλάσσονται των ευθυνών» τους τόσο η Vodafone όσο και η κατασκευάστρια του επίμαχου λογισμικού Εricsson και γίνεται αναφορά στο «τρίγωνο» της πλατείας Μαβίλη, αλλά και σε τηλέφωνα-«σκιές» στις ΗΠΑ και στην Αλβανία, στο πόρισμα δεν υπάρχει κατάληξη για «το ποιος εν τέλει ήταν πίσω από τις παρακολουθήσεις».

Η Επιτροπή Θεσμών, κατόπιν αυτού, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκα που συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση να αποστείλουν στη Βουλή όλους τους φακέλους με το σύνολο του υλικού που συνέλεξε η υπηρεσία πληροφοριών. Και παράλληλα θα ζητήσει τη διαβίβαση της δικογραφίας που σχηματίστηκε από τη Δικαιοσύνη.

Aπό το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: