Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Εξεταστική για τα «πειραγμένα» στοιχεία της ΕΣΥΕ βλέπει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Αρνήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση στις στατιστικές αναλύσεις ο Γ. Παπαθανασίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για τα παραποιημένα δημοσιονομικά στοιχεία που έστελνε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) στη Eurostat άφησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. “Υπάρχει ζήτημα ένορκης διοικητικής εξέτασης, υπάρχει ζήτημα εισαγγελέα και εξεταστικής επιτροπής”, δήλωσε ο υπουργός κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή, γνωστοποιώντας ότι θα εισηγηθεί το ζήτημα αυτό άμεσα προς την κυβέρνηση.

Αποκαλυπτικά ήταν πάντως τα όσα κατέθεσαν τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής σχετικά με το πώς καταγράφονταν στις εκθέσεις προς την Ε.Ε. τα δημοσιονομικά μεγέθη. Σύμφωνα με τον Β. Μανεσιώτη, μέλος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων, γενική διευθύντρια υπουργείου Υγείας κατέγραφε και στην συνέχεια έστελνε στην Eurostat τα χρέη των νοσοκομείων, η οποία, αν και δεν γνώριζε την αγγλική γλώσσα, υπέγραφε έγγραφα γραμμένα στην αγγλικά.

Επιπλέον, η ίδια είχε αποκαλύψει στην Επιτροπή ότι μείωσε το έλλειμμα των νοσοκομείων από 5,2 δισ. ευρώ σε 2,2 δισ. ευρώ, έπειτα από οδηγίες που έλαβε από προιστάμενο της.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, υποστήριξε ότι “επί των ημερών του δεν υπήρξε κανενός είδους παρέμβαση”.

Από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: