Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ενδείξεις φοροδιαφυγής μαμούθ από τις διασταυρώσεις

Πάνω από 2.000 επιχειρήσεις που δεν υπέβαλλαν δήλωση εισοδήματος και εκκαθαριστική ΦΠΑ για το 2007, ενώ από τρίτους δηλώθηκαν σαν προμηθευτές με αξία πωλήσεων 414 εκ. ευρώ έχουν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο πραγματοποίησε ελέγχους διασταύρωσης στοιχείων προσπαθώντας να εντοπίσει εικονικά τιμολόγια.

Οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν ήταν αυτές που δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και εκκαθαριστικές Φ.Π.Α. ενώ είχαν υποχρέωση για την χρήση του 2007.

Από αυτές εξετάστηκε η υποκατηγορία των οποίων ήταν ενεργές, καθώς για την ίδια χρήση δηλώθηκαν ως προμηθεύτριες από τρίτες επιχειρήσεις, δηλαδή είχαν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα η διασταύρωση στοιχείων έδειξε:

♦ 706 επιχειρήσεις που δηλώθηκαν ως προμηθευτές τρίτων με ποσά που ξεπερνούν τα 131 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα δεν φέρονται να είχαν πραγματοποιήσει αγορές μέσα στη χρονιά.

♦ 1528 επιχειρήσεις που είχαν πραγματοποιήσει αγορές και οι πωλήσεις που δηλώθηκαν σε τρίτους ξεπερνούσαν τα 283 εκατομμύρια ευρώ.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι από τη στιγμή που δεν είχαν υποβάλλει δηλώσεις, εισοδήματα τουλάχιστον 414 εκατομμυρίων ευρώ (στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν λιανικές πωλήσεις) δεν είχαν φορολογηθεί.


Τα στοιχεία των επιχειρήσεων σημειώνεται ότι έχουν αποσταλεί στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ώστε να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι.

Από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: