Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα

Σύλλογος για την διάσωση της καρέτα - καρέτα
Γίνε εθελοντής - Βοήθησε οικονομικά κάνοντας δώρα στα παιδιά

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Πολιτικές πιέσεις «βλέπουν» ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο Siemens

Επιβεβαίωση των πολιτικών παρεμβάσεων στη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens θεωρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή, όσα κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ι. Παπανικολάου. Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, οι Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καράβελας διέθεταν αστυνομική συνοδεία, οι άνδρες της οποίας δεν ενημέρωσαν τον ανακριτή για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες διαφυγής τους στο εξωτερικό.


Οι βουλευτές της συμπολίτευσης θεώρησαν ένδειξη πολιτικών πιέσεων και το γεγονός ότι ο ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός (ο οποίος ελέγχεται τώρα για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση), "δολίως", όπως υποστηρίζουν, δεν συμπεριέλαβε στα εντάλματα που εκδόθηκαν για την σύλληψη Χριστοφοράκου τις κακουργηματικές πράξεις που φέρεται να διέπραξε και φορούν στην περίοδο μετά το 2004.

Χαρακτήρισαν "αμφίσημη" τη δήλωση του Ι. Παπανικολάου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι δεν κατάφερα να έχει αυτήκοους μάρτυρες ώστε να έχει πλήρη πεποίθηση ότι ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός δεχόταν πιέσεις από τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, στις μεταξύ τους συναντήσεις.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέθεσε ότι δέχτηκε πόλεμο λάσπης και απειλών και επέρριψε ευθύνες στον νυν εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, για την απόφαση να του αφαιρέσει τον πειθαρχικό φάκελο κατά του Ν. Ζαγοριανού. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου εντάλματος εις βάρους του Μιχ. Χριστοφοράκου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην επιτροπή υποβάθμισαν το ενδεχόμενο πολιτικής παρέμβασης, βασιζόμενοι στη δήλωση του Ι. Παπανικολάου, σύμφωνα με την οποία δεν είχε αποδείξεις, ή αποχρώσες ενδείξεις για την άσκηση πιέσεων, αλλιώς θα είχει στείλει αμεληττί στη Βουλή τη δικογραφία. Αποδοκίμασαν δήλωση του προέδρου της επιτροπής, Σ. Βαλυράκη, σύμφωνα με την οποία η Ν.Δ. επιχειρεί συγκάλυψη της υπόθεσης.


Από Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: